TOPlist

iCoach: Mobilní aplikace, která vás má odnaučit kouření

Kampaň Ex-kuřáci jsou nezastavitelní byla v roce 2011 zahájena Evropskou komisí s cílem přesvědčit mladé lidi ve věku 24 až 35 let k tomu, aby přestali s kouřením. Tato kampaň úspěšně pokračovala i v letech 2012 a 2013. Nynější ročník na ty předchozí navazuje a ještě více se zaměří na mladé lidi, které bude motivovat k tomu, aby pochopili výhody života bez tabáku. Nekuřáci se totiž mohou radovat z lepšího zdraví, většího množství peněz a celkově vyšší kvality života.


Mobilní aplikace je dostupná pro Android a iOS, pro Windows Phone zatím není k dispozici

Kampaň „Ex-kuřáci jsou nezastavitelní“ bude tedy pokračovat i v letošním roce. V minulosti se do ní prostřednictvím aplikace iCoach zapojilo více než 11 tisíc obyvatel Česka. V zemích Evropské unie to pak bylo přes 430 tisíc zaregistrovaných účastníků.

iCoach: Aplikace, která má pomáhat přestat s kouřením

Současná kampaň odstartuje spuštěním bezplatné a vylepšené digitální platformy pro zdravotní koučink iCoach v podobě aplikace pro chytré telefony a tablety se systémem Android a iOS. Aplikace provede uživatele pěti fázemi odvykání kouření. Chybět nebudou ani osobní výzvy pro uživatele: 

  • přehled o tom, kolik cigaret vykouříte za den
  • odložte „nejkrásnější“ cigaretu dne 10 krát za den o 10 minut a poté odklad prodlužte na 20 minut (kuřáci fáze 3)
  • když si na chvíli potřebujete někam odskočit, nechte cigarety doma 

Takovéto výzvy uživatelům umožní, aby si nastavili drobné a dosažitelné cíle, které je motivují k tomu, aby snáze získali kontrolu nad svým zlozvykem. 

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store

iCoach odmění úspěšně dokončené výzvy pomocí zpráv. Ty obsahují povzbudivé informace o počtu přihlášených uživatelů v každé fázi dle zemí v reálném čase, počet splněných výzev a šance postupu do další fáze. Zprávy tak budou motivovat uživatele a umožní jim se cítit jako člen silné komunity.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku