TOPlist

Huawei P8 Max oficiálně: 6,8palcový tabletofon s octa-core procesorem a tenkým tělem

Čínská společnost Huawei dnes v Londýně nepředstavila pouze svoji novou vlajkovou loď P8, ale ještě jedno zařízení. Oproti předchozím spekulacím se nejedná o odlehčenou variantu P8 Lite, ale naopak o velký tabletofon P8 Max.

 

Jeho design přímo vychází z modelu P8, oproti němu však výrazně narostla úhlopříčka displeje na 6,8 palců. Zobrazovač vyrobený společností JDI nese Full HD rozlišení, což na dané úhlopříčce znamená jemnost 324 ppi, o ochranu se stará sklo Gorilla Glass 4. generace.

Nad displejem se nachází čočka 5megapixelového fotoaparátu, na zadní straně se zabydlel 13megapixelový snímač. Hlavní fotoaparát je vybaven optickou stabilizací obrazu a dvoutónovým bleskem. Huawei slibuje velmi kvalitní fotografie, které lze navíc vylepšit dodávanými aplikacemi a různými fotografickými režimy, např. pro zkrášlení obličeje, selfie, panoramatický záběr nebo časosběrné snímání.

   

Tělo telefonu o tloušťce 6,8 mm je vyřezáno z bloku leteckého hliníku, zadní strana je navíc zdobena efektem vytvořením pískováním. Materiál zadního krytu má nabídnout až 3,8× vyšší koeficient tepelné vodivosti, než mají klasické hliníkové telefony, což má mít za následek menší zahřívání zařízení například při hraní náročnějších her. Vzhled zařízení byl vybrán ze sedmdesátky designových konceptů Estetickým výzkumným centrem Huawei v Paříži.

     

Srdcem zařízení je 64bitový procesor s Kirin 935 s taktem 2,2 GHz pro každé z osmi jader, podpořený 3 GB operační paměti. Vnitřní úložiště činí 64 GB a je možné jej navíc rozšířit paměťovou kartou o dalších až 128 GB. Kromě paměťové karty se do zařízení vejdou ještě dvě karty SIM. Telefon nabízí veškerou konektivitu včetně LTE na potřebných frekvencích jak v Číně, tak i zbytku světa.

    

Baterie v zařízení nabídne kapacitu 4 360 mAh a má zajistit tabletofonu dva a čtvrt dne při běžném používání. Operačním systémem je Android ve verzi 5.0 Lollipop obalený do kabátku EMUI 3.1, která umožňuje například pracovat se dvěma okny aplikací v jeden okamžik.

    

Společnost Huawei v Londýně odhalila i evropskou cenu tohoto zařízení, která je stanovena na 649 EUR (necelých 18 tisíc Kč bez DPH). Podle našich informací přímo od českého zastoupení se ale oficiální cestou Huawei P8 Max do České republiky nepodívá. Alespoň ne v dohledné době, i když na tiskové konferenci byla ČR (chybně) zmíněna.

Aktualizováno: Nakonec to vypadá, že se Huawei P8 Max na náš trh podívá, ale až v druhé polovině tohoto roku. 16GB Dual SIM varianta se bude prodávat za 15 490 Kč.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku