TOPlist

Huawei Mate 8: Známe hardwarové parametry. Premiéra už 26. listopadu

Společnost Huawei je letos evidentně při chuti; v počtu prodaných smartphonů se celosvětově vyšvihla na třetí příčku, na domácím trhu dokonce sesadila z trůnu vládnoucí Xiaomi. A aby toho nebylo málo, údajně ještě do konce letošního roku představí nový vlajkový tabletofon Mate 8. Oproti tabletofonu Mate S (recenze & videopohled), který byl představen v září na veletrhu IFA a který se u nás začne prodávat během tohoto měsíce, se má jednat o skutečného nástupce loňského Mate 7 s šestipalcovým displejem. Podle pozvánky z čínských serverů k jeho představení dojde 26. listopadu.

  

Huawei Mate 8 se také objevil v databázi benchmarku GFXBench, a tak se můžeme podívat na jeho parametry. Jeho výkon zajišťuje osmijádrový čip Kirin 950 (8 × Cortex A72 s taktem 2,2 GHz, GPU Mali-T880), jehož oficiální představení je naplánováno na 5. listopadu. K ruce mu budou 4 GB operační paměti, data bude možné ukládat na 64GB úložiště. K dispozici má být ale i levnější varianta se 3 GB RAM a 32GB vnitřní pamětí. 

 

Šestipalcový displej zřejmě dostane „jen“ Full HD rozlišení (což na stranu druhou zcela postačuje), ač některé zdroje hovoří o Quad HD panelu. Nad displejem se bude nacházet 8Mpx selfie kamerka se schopností zaznamenávat Full HD video, hlavní fotoaparát na zádech se bude pyšnit rozlišením 16 megapixelů. Podle nově uniklé fotografie zakrytovaného prototypu se v jeho okolí bude nacházet dvojice LED diod a kruhová čtečka otisků prstů. 


Prototyp smartphonu Mate 8 od Huawei

Prototyp na snímku je ale zakrytován, takže na podrobnosti o designu si ještě budeme muset počkat, hovoří se ale o celokovovém těle. Telefon byl v benchmarku otestován již s novým Androidem 6.0 Marshmallow.

Starší fotografie prototypů

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku