TOPlist

Huawei Mate 8 údajně přijde se třemi úhlopříčkami displeje. Podívejte se na nové fotografie

Za nástupce Huawei Ascend Mate 7 jsme považovali na veletrhu IFA představený model Mate S (recenze), nakonec však zřejmě ještě letos dojde i na plnohodnotného pokračovatele Mate 8. Jeho premiéra je údajně naplánována na 26. listopadu, a podle nejnovějších spekulací bude tento telefon nabízen hned ve třech odlišných úhlopříčkách displeje.

 
Huawei Mate 8 na nejnovějším snímku 

K šestipalcovému modelu, který se nedávno objevil v benchmarku GFXBench (více informací), údajně přibyde menší verze s 5,5 – 5,7″ displejem, a také větší model s 6,2″ displejem. Ten by jako jediný z trojice měl nabídnout rozlišení displeje Quad HD, ostatní si mají vystačit s Full HD displeji. Těla všech modelů by měla být vyrobena kompletně z kovu, na zádech by neměla pod čočkou fotoaparátu chybět kruhová čtečka otišků prstů. 

 
Starší snímek zakrytovaného prototypu

Všechny tři varianty by měl pohánět nedávno představený čipset Kirin 950 (více informací) za asistence 4 GB operační paměti, operačním systémem má být nejnovější Android ve verzi 6.0 Marshmallow. Na potvrzení výše uvedených spekulací si však musíme ještě týden počkat. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku