TOPlist

HTC One (M9) Plus: Pravá vlajková loď má teprve přijít

Co si budeme povídat, na MWC představený telefon HTC One (M9) je pouze mírnou evolucí předchozí generace, což vlastně není tak úplně na škodu – Full HD displej je pro danou úhlopříčku zcela dostatečný, 32GB úložiště v kombinaci s paměťovou kartou musí stačit každému, a největší ultrapixelový neduh na zádech byl nahrazen tradičním jednočočkovým fotoaparátem.

Na Tchajwanu ale údajně nezapomněli ani na sběratele vrcholových parametrů a chystají pro ně zařízení s ještě lepšími parametry, než nabízí aktuální vlajková loď. Jedná se o dříve spekulovaný telefon HTC One (M9) Plus. Na internetu se nyní objevily první živé snímky tohoto modelu, který má být větším dvojčetem klasického One (M9) s obrovskou černou čočkou fotoaparátu na zadní straně.

  

Nárůst velikosti má mít na svědomí 5,2″ QHD displej (1 440 × 2 560 pixelů), procesor Snapdragon 810 se má v závislosti na trhu střídat s osmijádrovým MediaTekem MT6795 s taktem 2 GHz. Operační paměť má mít kapacitu 3 GB, vnitřní úložiště 32 GB. Chybět nemá dvojice reproduktorů BoomSound nebo čtečka otisků prstů. Kdy HTC tento model představí, bohužel nevíme.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku