TOPlist

HTC One M9+ má ve třetím čtvrtletí zamířit do Evropy

I když se mohlo zdát, že se společnost HTC finančně zvedá, poslední snížení očekávaných tržeb a následný propad akcií rozvířily debaty o možném odprodeji tchajwanské společnosti, ačkoliv tyto spekulace byly později dementovány. Za finančními problémy údajně stojí vlažné přijetí globální vlajkové lodě One M9, která je až příliš podobná předchozí generaci a oproti konkurenci nenabízí žádné výrazné benefity. HTC má přitom v nabídce vybavenější modely, které jsou ale dostupné pouze na asijském trhu. To se však má brzy změnit.

Do Evropy (Německo, Itálie, Rusko a několik východních a západních států EU) má ve třetím čtvrtletí zamířit model One M9+, který oproti originálnímu modelu nabízí jemnější Quad HD displej, hlavní fotoaparát se dvěma čočkami a čtečku otisků prstů. Ta je využívána v rámci čínského platebního systému AliPay, doufáme však, že i v Evropě najde využití.

  

Je možné, že se HTC One M9+ objeví oficiální cestou i v České republice, cena však zřejmě bude ještě vyšší, než v případě One M9. Pro představu na americkém Amazonu jej lze neoficiálně koupit za 799 dolarů, což je v přepočtu asi 19 200 Kč bez DPH. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku