TOPlist

HTC odhalilo smartphone Desire 728G bez LTE. Vlajkový model přijde už 29. září

Jak jsme avizovali, společnost HTC představila 6. září nový smartphone, nejednalo se ale o očekávanou vlajkovou loď A9 (Aero), ale o tabletofon nižší střední třídy Desire 728G. Další termín, kdy se můžeme dočkat hlavní hvězdy tchajwanského výrobce, připadá na 29. září, kdy HTC chystá ve své domovině tiskovou konferenci. 

Pozvánce vévodí římské číslo dvě, a podnadpis, že to nejlepší na světě potkává to nejlepší. Spekuluje se, že HTC představí na tiskové konferenci rovnou dva smartphony, přičemž kromě vlajkové lodi A9 by mohl přijít například model Butterfly 3 bez, který podle zvyku nebude mít globální ambice. Ty naopak má v neděli představený telefon Desire 728G, dokonce je k prohlédnutí i na české mutaci stránek HTC.

  

Telefon se pyšní velkým 5,5″ displejem, bohužel pouze s HD rozlišením. Nad i pod ním se nachází reproduktor BoomSound splňující certifikaci Dolby Audio. Čelní stranu dále okupuje čočka 5Mpx čelní kamerky, hlavní fotoaparát na zádech disponuje rozlišením 13 megapixelů. Tělo telefonu je tenké 7,87 mm, zařízení váží i s 2 800mAh baterií 153 gramů.

    

O pohon se stará osmijádrový čipset MediaTek MT6753 s taktem 1,3 GHz, na pomoc si bere k ruce 1,5 GB RAM. Vnitřní úložiště o kapacitě 8 GB lze rozšířit paměťovou kartou až do velikosti 2 TB. Ač by mohl být tento údaj slušným příslibem do budoucna, celý telefon táhne k zemi nepodpora sítí LTE. Jeho českou cenu neznáme, ale německá je stanovena na 300 EUR, což je v přepočtu asi 8 100 korun. V této cenové hladině bychom již LTE rozhodně očekávali, a nespraví to ani podpora dual SIM.

Operačním systémem je Android 5.1 Lollipop s nadstavbou Sense 7 UI. HTC Desire 728G přijde na trh v černé a bílo-zlaté barvě, datum zahájení prodeje je pro nás v tuto chvíli neznámé.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku