TOPlist

Hrozba pro Apple Watch? Google údajně již brzy naučí iPhone spolupracovat s Android Wear

Právě dnes začíná předprodej hodinek Apple Watch, na ruce prvních majitelů by měly dorazit za čtrnáct dní. Konkurence ale nespí, například Google chce dát majitelům iPhonů alternativu k Apple Watch v podobě hodinek na vlastní platformě Android Wear.

  

Zdroje blízké serveru The Verge tvrdí, že aplikace Google pro spárování Android Wear s iOS je blízko dokončení, v aktuální fázi dokáže například obsloužit základní funkce jako notifikace na příchozí a zmeškané události, fungovat mají i karty Google Now, hlasové vyhledávání a udílení hlasových příkazů. Aplikace má rovněž podporovat některé z iOS aplikací od Google, například Gmail umožňuje hlasově odpovídat na příchozí emaily. Pokud odběhneme ke konkurenci, nedávno představené chytré hodinky Pebble Time dokáží například ovládat hudební přehrávač iPhonu, dá se předpokládat, že aplikace pro spárování Android Wear dokáží to samé.

  
Podmínky Apple jsou neúprosné

Otázkou ovšem je, zda a kdy Apple aplikaci Google do App Store vpustí, neboť již dříve odmítl přijmout do obchodu aplikace obsahující název Android. Podle oficiálních podmínek Apple zamítne jakoukoliv aplikaci, která v názvu nebo metadatech obsahuje zmínku o konkurenční mobilní platformě. Google si tak bude muset dát pozor, aby se slovíčko Android v chystané aplikaci neobjevilo, což bude vzhledem k názvu platformy Android Wear docela oříšek.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku