TOPlist

HP Envy 8 Note bude netradiční konvertibl s klávesnicí, stylusem a podporou LTE

Konvertibilní tablety jsou populární kategorie zařízení, jejíž význam ještě nepochybně s příchodem iPadu Pro na spotřebitelský trh vzroste. Netradiční řešení chystá i společnost HP, zařízení s názvem Envy 8 Note předčasně odhalily (a následně odstranily) švýcarské stránky společnosti, novinka na nich byla titulována slovy „game changer“. Čím se pokusí změnit trh?

  

Především netradiční konstrukcí. Má se totiž jednat o 8″ tablet, který bude možné díky drážkám zasunout do speciálního pouzdra s klávesnicí. Pro názornější představu se podívejte na následující video z letošního Computexu od času 7:38.

Nick Parker z Microsoftu na něm dává nahlédnout na prototyp zařízení od HP, kterým je patrně právě model Envy 8 Note. Naznačuje to především výrazně rozdílná velikost tabletu (218 × 126,6 × 7,7 mm, 430 gramů) a klávesnice (262 × 170 × 9,9 mm, 550 gramů). Tuto dvojici má navíc doplňovat 130 mm dlouhý stylus s průměrem 9,5 mm a hmotností 16 gramů.

  

Švýcarské stránky HP odhalily také podstatnou část hardwarové výbavy – tablet bude pohánět čtyřjádrový procesor Intel Atom x5-Z8300, data bude možné ukládat na 64GB úložiště nebo na paměťovou microSD kartu. Druhý slot na těle tabletu má sloužit pro vložení microSIM karty s podporou sítí LTE včetně všech pásem používaných našimi operátory. Zadní stranu tabletu má okupovat 5megapixelový fotoaparát, z portů je potvrzeno pouze jedno microUSB 2.0.

   

Prozatím není jisté, kdy HP svůj konvertibl představí, s ohledem na zjevně neplánované odhalení může přijít již brzy. Cena na stránkách byla uvedena 699 CHF včetně daně, což je v přepočtu asi 17 500 korun.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku