TOPlist

Hodinky Samsung Gear 2 chytají druhý dech: Brzy se možná dočkají systému Android Wear

Chytré hodinky Samsung Gear 2 byly představeny před více než rokem. Jejich asi největší nevýhodou byla oficiální kompatibilita pouze s vybranými smartphony od téhož výrobce, což odradilo od koupě nejednoho zájemce. Na známém komunitním fóru XDA Developers se nyní objevila zpráva, že jeden z uživatelů pracuje na náhradě původního operačního systému Androidem Wear.

 

Hodinky Gear 2 jsme podrobili důkladnému testu v naší recenzi. Líbilo se nám zpracování, kvalitní displej, měření sportovních aktivit a i slušná výdrž. Mezi nedostatky patřila vysoká cena, málo aplikací a především již zmíněná omezená kompatibilita. Uživatel s nickem biktor_gl po čtyřech měsících práce dokázal na hodinkách rozběhnout systém Android Wear.

Na plnohodnotné používání zatím zapomeňte, protože údajně funguje jen dotykové ovládání a Bluetooth komunikace. Doufejme, že bude vývojář pokračovat ve své práci a že se brzy objeví finální verze, která bude umět všechny funkce systému. Díky tomu by se značně rozšířila kompatibilita s telefony a také počet podporovaných aplikací. Hodinky Samsung Gear 2 by rázem chytly druhý dech a jejich majitelé by byli jistě potěšeni.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku