TOPlist

Hodinky LG Watch Urbane rozebrány: Kapacita baterie je překvapivě vysoká

Chytré hodinky LG Watch Urbane jsou nástupcem modelu G Watch R (recenze), který se nám v redakci poměrně zalíbil. Nástupce se dočkal vylepšení především v oblasti designu a použitých materiálů. Tělo je kovové a společně s koženým páskem působí daleko luxusnějším dojmem. Na zahraničním webu Ifixit se již pustili do rozebrání hodinek, takže se můžeme podívat, co vše se vešlo výrobci na stísněného těla.

 

První dobrou zprávou je, že se LG Watch Urbane dají poměrně snadno rozebrat. Největší část zabírá čtvercová baterie s kapacitou 410 mAh. Jen pro srovnání – baterie u Motoroly Moto 360 má 320 mAh a Apple Watch si vystačí dokonce pouze s 205mAh akumulátorem. Výdrž by tedy mohla být velmi dobrá. Veškeré čipy jsou natěsnány na jednom oboustranném plošném spoji. Displej je přelepen ke krycímu sklíčku, takže jeho výměna bude náročnější.

Hodinky se zatím bohužel v České republice oficiálně neprodávají. Najdete je pouze v nabídce amerického obchodu Google Store za cenu 349 dolarů (cca 10 500 Kč s DPH), což je stejná částka kterou dáte i za základní model Apple Watch.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku