TOPlist

Jak budou vypadat letošní Nexusy? Podívejte se na první neoficiální rendery

V uplynulém týdnu jsme se dozvěděli nové informace o chystané letošní dvojici telefonů řady Google Nexus od LG a Huawei, nyní se na internetu objevují jejich první rendery. Jedná se sice o neoficiální 3D modely, byly však vytvořeny na základě detailních schémat určených výrobcům příslušenství. 

Google Nexus 2015 (LG)

Menší Nexus pocházející z dílen LG má mít 5,2″ displej, nad ním i pod ním se má nacházet široká mřížka hlasitého reproduktoru.

 

Oproti posledním telefonům LG nemá mít tento Nexus tlačítka na zádech, ale na kovovém rámečku obepínajícím celé zařízení.

Záda mají být plastová, vyčnívat z nich bude čočka fotoaparátu obklopená dvoudiodovým bleskem, laserovým ostřením a čtečkou otisků prstů.

   

Telefon má mít fyzické rozměry 146,9 × 72,9 × 8/9,8 mm, o nabíjení baterie se má postarat konektor USB-C.

Google Nexus 2015 (Huawei) 

Nexus od Huawei má disponovat 5,7″ displejem (testuje se údajně i verze s 5,5″ displejem) a jeho fyzické rozměry mají být 159,4 × 78,3 × 6,6/8,5 mm.

 

Nejširší místo má být v lehce vyboulené horní části telefonu, v níž se ukrývá čočka fotoaparátu a přisvětlovací dioda.

Tento vyboulený proužek má být vyroben z plastu, stejně jako jeho kolega v dolní části zad, a to kvůli anténám bezdrátových sítí. Zbytek zad má být celokovový a jeho součástí má být čtečka otisků prstů. I Nexus od Huawei má disponovat USB-C konektorem a stereoreproduktory na čelní straně.

    

Oba telefony by měly přijít v říjnu či listopadu společně s novým Androidem, který se dosud ukrývá pod písmenkem „M“. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku