TOPlist

Google má nový webový obchod s hardwarem: V nabídce už bohužel není Nexus 5

Google včera představil nový webový obchod se smartphony, tablety, gadgety a dalším příslušenstvím. E-shop je zcela oddělen od Google Play, který se nyní stává jen místem pro distribuci softwaru. V nabídce najdete telefon Nexus 6, tablet Nexus 9, hned několik typů chytrých hodinek se systémem Android Wear, Chromebook Pixel, Chromecast a další produkty, které spadají pod Google.

 

 V obchodě bohužel chybí model Nexus 5, s jehož prodejem už firma dále nepočítá. Rok po uvedení do prodeje tedy dochází ke stažení z nabídky a od teď budou telefon nabízet jen lokální prodejci. Nexus 6 je pro mnoho uživatelů příliš rozměrný a i hardwarová výbava staršího modelu je na dnešní dobu na velmi dobré úrovni. Je tak s podivem, proč společnost učinila tento krok.

České zákazníky bohužel musíme zklamat. Obchod (odkaz) je sice lokalizovaný do češtiny, ale žádný z produktů není možné zakoupit. Doufejme, že se Google brzy umoudří a konečně se dočkáme zahájení prodeje.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku