TOPlist

Gionee M5 dostane dvě baterie: Výdrž na jedno nabití má atakovat čtyři dny

Čínská společnost Gionee nepřipravuje pouze výkonného kovového krasavce Elife E8, který má umět pořizovat 100Mpx snímky, ale také model M5, jehož specializací má být výdrž na baterii. Tedy vlastně na baterie, v útrobách zařízení mají být podle oficiálního teaseru rovnou dvě.

  

Gionee M5 bude nástupcem modelu Marathon M3, který se pyšnil baterií o kapacitě 5 000 mAh. Použití dvou baterií může být různé, spekuluje se o tom, že bude možné provozovat telefon s jednou baterií, zatímco se druhá bude mimo telefon nabíjet; můžeme se ale také dočkat řešení, které v loňském roce prezentovali výzkumníci z Microsoft Research. Jejich nápad spočíval v použití dvou různých baterií, přičemž jedna má být optimalizována pro dodávání velké zásoby proudu při náročných operacích, zatímco druhá má udržovat telefon v klidovém stavu. Microsoft sliboval, že takto bude možné prodloužit výdrž smartphonů až na jeden týden, Gionee nicméně slibuje 4 dny.

 
Gionee Marathon M3 s 5 000mAh baterií

Marathon M3 byl modelem střední třídy, tudíž od Gionee M5 nemůžeme zřejmě očekávat high-endové parametry, vše bude podřízeno vysoké výdrži. Na detaily si ale ještě budeme muset počkat do následujících týdnů. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku