Jak nastavit Wifi?

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Post Reply
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Jak nastavit Wifi?

Post by homi »

Zkousim se pripojit k otevrene siti pomoci programku Wefi. Vidim wifispot napr. upswf, kdyz dam connect, tak si chvili snazi (trying), ale po chvilce se spadne (failed). Pomuze mne nekdo provest nastavenim?
Resp. co mam nastavit v settings/Wi-Fi a settins/Wireless manager? mrknul jsem do manualu,ale o wifi je s bidou jedna stranka(o BT tri,ale ta mi jede). Anebo,jak mam nastavit parametry,kdyz jsem nekde v kavarne/letisti..: sifrovani,protokol,atd.?
ob3l1x
nováček
nováček

Post by ob3l1x »

pripoji ta vobec na nejaku Wifi siet ? (zabezpecenu / nezabezpecenu) ?
ja mam zariadenie rw6815 a mal som podobny problem nechcelo ma pripojit na ziadnu siet ci uz zabezpecenu alebo nezabezpecenu ...
Podarilo sa mi to vyriesit tak ze som v Start / Nastavenia / Pripojenie / Pripojenie / Upresnit
Vybrat site
a tam som si vytvoril new s nazvom WIFI
Modem nic nevyplnas
Nastaveni serveru proxy - Zaskrtni : Tato sit se pripojuje k Internetu
a potom zaskrtni aj Tato sit pouziva pro pripojeni k internetu server proxy (ale nepis nic do toho policka nechaj ho proste prazdne a klikni na OK :) potom uz len vyber v oboch ponukach WIFI (alebo akokolvek si to pomenujes)
OK
OK
a uz by to malo fungovat, aspon mne to pomohlo :) tak snad pomoze aj tebe aj ked neviem ake mas zariadenie ...
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Dik za rychlou odpoved.Pripojeny jeste nebyl,doma wifi nemam,tak zkousim jen nekde mimo. Zkousel i v hospe,kde byla zabezpecena,cisnik zadal heslo,tak jsem se dostal z locked na unlocked,ale stejne trying skoncilo failed. Skoda,zes nepopsal anglicky,ale snad to nejak nastavim a zas venku vyzkusam,diky moc.
ob3l1x
nováček
nováček

Post by ob3l1x »

no po eng to urcite nastavis lebo su tam len tie moznosti co som ti napisal ;)
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

ipaq GPRS (az ted zjistil, ze se to tyka GPRS,ale uz necham)
tak jsem na mrknul,u iPaq614 mam connections x moznosti:
add new modem connection
set up my proxy server
manage existing connection

my work network
add new modem connection
add new VPN server connection
set up my proxy server
mam se timhle zabyvat?

toto byla karta tasks, je tam jeste karta Advanced...

Muj problem,ze musim vyrazit ven,mimo inet a zkouset(tady wifi nemam)

No a settins WIFI:
network name: wifi (jedno,ale zvolim dle tveho helpu)
connected to: internet
this is hidden network: necham nezaskrtnute
ad-hoc: necham nezaskrtnute
dalsi karta
authentication: open
data encryption: ??? WEP/disabled
the key is automaticaly provided: zaskrtnu
dalsi karta
use IEEE 802.x acces control: asi ano?
EAP type: smart card/Peap ale k tomu jsou properties,ovsem hne zahlasi: cannot log to wireless network

No a pak je tam jeste karta network adapters s x kartama: Marwell,NE2000...

Opravdu to neni nikde popsane?
ob3l1x
nováček
nováček

Post by ob3l1x »

toto co si pisal
add new modem connection
set up my proxy server
manage existing connection

my work network
add new modem connection
add new VPN server connection
set up my proxy server
tak tu len musis prepnut na zalozku Advanced (upresnit)
kliknut na moznost Choose network (Vybrat site)
a tam budes mat 2 rolovacie zoznamy
a pod kazdym by si mal mat 2 tlacidla Edit a New
kliknes na New
a vyplnis meno napr.: WIFI
prekliknes sa na poslednu zalozku Set up proxy server a tam zaskrtnes obe moznosti co tam budu a to policko na pisanie nechas prazdne a das OK a uz by to malo fachat ;)
ak mas este nejake otazky kludne sa pytaj ;)
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Re: Jak nastavit Wifi?

Post by elcrys »

homi wrote:Zkousim se pripojit k otevrene siti pomoci programku Wefi. Vidim wifispot napr. upswf, kdyz dam connect, tak si chvili snazi (trying), ale po chvilce se spadne (failed).
Tak to bude asi problém - 614c je z nějakého důvodu nekompatibilní s programy, co využívají wifi. Mimo programu Wefi jsem testoval ještě WiFiFoFum, Pocket Wi-Fi Radar a WifiKnife a všechny se při připojování buďto kousnou nebo spadnou, takže to bohužel není problém nastavení připojení.
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Aha tak se pak ceek muze snazit...Takze se pripojujes jak? Nahodou nepomuze upgrade WM na 6.1? Zajimave,ze vsici wifikuji a nikdo nic nerekne.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Mělo by stačit v Settings -> Connections -> Connections odnastavit připojení přes GPRS - viz. příspěvek č.2, pak zapnout wifi, ověřit dostupnost sítí v Settings -> Connections -> Wi-Fi, vybrat si síť, zvolit Connect a pokuď se vedle názvu sítě objeví Connected je vyhráno. Pokuď je síť hotspot, mělo by vše fungovat na defaultní nastavení, jinak je nutné nastavit ještě šifrování atd.

Nevím jak to je pod Windows Mobile 6.1, já používám stále 6.0.
SureThing
nováček
nováček

Post by SureThing »

Pokial viem tak 614 nepodporuje (a zatial ani nema take nieco v plane) W6.1
Na wi-fi sa pripajam normalne cez wireless managera windosoveho a nemal som s tym este ziadny problem
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

takze stale nepripojen,jeden z duvodu:
1)druha polozka v proxy settings (this network uses a proxy server to connect to the internet) zustane po ok nezasktrnuta,pokud nezadam jmeno
2)jak vlastne poznam,ze jsem pripojen (teda krome toho,ze spustim nejakou aplikaci vyzadujici inet a overit pres ni,zda jsem pripjen)?
pomoci LEDky/nejake ikony ve status baru...?
3)jak smazu pripojeni,kt jsem vytvoril? mam vic wifi pripojeni (wifi,wifi01..),ale nemuzu je smazat. Pokud vyberu v network management nejake spojeni (wifi01) dam edit,tak v karte general je volba delete settings nepristupna.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Tipuji pricinu tveho nepripojeni jenom to, ze vlastnik site ma blokaci na MAC (resp. povoleni jen nekterych), kdyz se pripojis ty, tak te to proste ignoruje. Kdyz jsi pripojeny, tak nahore na liste je ikona wifi s krouzkem nahore a sipky doleva a doprava od te ikony.

Jinak fakt netusim, co tam delas s tim pripojenim, ale jak to tak vidim, tak jsi v tom udelal takovy bordel, ze uz to nikdo nerozmota. K wifi nepotrebujes ZADNY datovy profil, zadnou proxy (pokud to nevyzaduje sit)
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Toz to ukoncim,blokace tam nebyla, s notasem jsem se pripojil v poho.
Ted jsem upgradoval system na 6.1 a hned jsem se napoprve bez problemu pripojil,proste zmrsene"connection".
Post Reply

Return to “Hewlett-Packard”