Smart do 12000, náhrada za Z1

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Odpovědět
mickiel
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř črc 27, 2016 14:04
Zařízení: Sony Z1

Smart do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od mickiel »

Zdravím a rovnou říkám, že tuto žádost o radu dávám na více fór formou copy-paste, prostě abych zasáhl více rádců :-)

Mám svoji Z1, které vypršela záruka, ještě v záruce mi na poslední chvíli vyměnili vibrační motorek a zapínací tlačítko. Jinak šlape krásně. Mám na ní ale kupce a postupně jsem se rozhoupal k tomu, že pořídím nový telefon.
Chci koupit telefon na delší dobu, tak by měl býti dobře "futureproof", neboli aby nezestárnul hlavně po stránce železa, morální zastarání je mi u zadku

Rozpočet mám - no, nechce se mi, jako každému, vyhazovat peníze. Když se to vejde do 8000, bude to skvělé, ale pokud by to mělo smysl, jsem ochoten dát třeba 12000 (což se mi teda moc nechce, ale budiž)

Maximální rozpočet: 12000
Místo nákupu: preferuji ČR, ale nebráním se v krajním případě webu výrobce, popř. prověřený eshop zahraniční
Předpokládané využití zařízení: práce, multitasking
Požadavek na značku: tradiční značka výhodou
Vlastnosti displeje: 5.5" a výš, ve vyjímečných případech trochu méně (prostě více, než 5"), ale od displeje čekám vysokou kvalitu
Rozlišení: z osobních důvodů bych nejraději Full-HD, ale když to jinak nepůjde, vezmu i vyšší
Výkon: co nejvyšší?
Procesor - výkonově ASPOŇ Snapdragon 650/652 a výš, určitě ne Snapdragon 61x a níž / nebo výkonové paralely od Kirin, Exynos, Intel
...prostě spíš přebytek výkonu, než jeho rovnováha, či nedostatek
Interní paměť: 16GB+karta, nebo min. 32GB bez karty
RAM - tady je absolutní minimum 3GB, spíše bych rád 4GB, popř. více. pokudmožno rychlou PDDR4
Slot pro paměťovou kartu: nerozhoduje
Audio: nerozhoduje
Komunikace: všechna časká LTE.
Fotoaparát: nerozhoduje
Odolnost telefonu: výhodou
Senzory: chci kompas.
Baterie - no, asi je mi to jedno. Pokud bude ostatní (displej, výkon a odladěnost OS) špičkové.

NÁROČNÉ HRY NEHRAJU (když, tak Angry Birds a tetris, nebo šachy :-) ).

Ostatní požadavky: ... takže chci pokudmožno špičkovej mobil, vysoký výkon a špičkový displej, na druhou stranu ale nezáleží tak moc na baterii a foťáku. Požaduji bleskové reakce a mocný multitasking. Chytré funkce vítány (druhý displej na notifikace, otevření poklepáním, prostě vychytávky, co usnadní ovládání vítány).

... z dosavadního bádání mi zatím pod křídly výběru uvízly:

- LG V10 - ta myšlenka druhého displeje se mi moc líbí. Je mi to celé sympatické.
- One Plus 3 - vypadá to, že zatím se vychytávají počáteční mouchy, jinak to bude asi hodně dobrý foun. Třeba se mi líbí možnost upravit agresivitu multitaskingu pouhým přepsáním hodnoty v texťáku), na druhou stranu dost kusů trpí zelenými šmouhami na displeji...
- Samsung Galaxy S6 - ještě to zdaleka není staré železo a cena už není brutální...
- Samsung Galaxy S7 - no nevím. Ta už je drahá a dá mi tolik navíc?
- Sony Z5, - mám Z1, tak by to asi mělo smysl, ale cena je u Sony trochu přestřelená, asi hned po HTC, navíc Sonky se přehřívají, i když některé už ne moc, ale mám je jako rád :-) :-)
- LG G4 (není už starý?) a LG G5 - to asi není terno, nevím vůbec, co si o něm myslet
- Nějaké ty Huaweie (mate S, P8/9)? Nevím...
- některý z Nexusů?

... upřímně? Klidně bych zase vzal Xperii, ale zdá se mi, že konkurence ty roky vůbec nespala :D

.. jde mi taky o to, že prý i některé výkonné mobily se dovedou sekat při špatné optimalizaci OS od výrobce. Já chci např. pracovat na něčem v prohlížeči, odskočit si do SMS, pak přepnout na foťák, udělat momentku, pak mi někdo zavolá a pod tím jede navigace, ale mobil neodmlouvá a přepíná všechno hnedka, bez odkladů... chápeme se ? :DD Jako moje Z1 toto tak tak zvládala, ale vím, že už existují mobily, které toto dělají mockrát lépe a s lepším displejem, procesorem, RAMkou a tak dále...

... nebo mám počkat na některé Motoroly, Nokia prý taky chystá... nevím. Děkuji za komentáře a omlouvám se za délku textu.
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 289
Registrován: čtv dub 10, 2014 18:55
Zařízení: iPhone :P
Bydliště: Holomoc

Re: Telefon mírně nad 10000, náhrada za Z1

Příspěvek od Blooddrunk »

Doporučil bych ti V10, která má špičkovou správu RAM, potom popřípadě Galaxy S6, která má super display, odlehčený touchwiz taky šlape a foťák špička.
mickiel
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř črc 27, 2016 14:04
Zařízení: Sony Z1

Telefon mírně nad 10000, náhrada za Z1

Příspěvek od mickiel »

Zužuji tedy výběr na:

1 - OnePlus 3
2 - LG V10
3 - Xperia Z5
4 - Huawei P9
5 - Galaxy S6


.., protože jsem ale chtěl spíše větší displej, největší favoriti jsou první dva. Je to psáno v pořadí, které teď intuitivně cítím.

... nechám si to projít hlavou nějaký čas a dojdu se na ně někam taky podívat... Je otázka, zda všechny najdu v prodejnách. Kdyby tu byl někdo z okolí Brna, kdo má OnePlus 3 nebo LG V10, nebo i ty ostatní, budu vděčný za možnost si je omrknout. Díky zatim za informace a já se jdu trápit ujasňováním si priorit :-D

... jo ještě se mi tam prodral Huawei Mate 8... takovej šedej kůň :DD
slawei
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon črc 26, 2010 18:15
Zařízení: iPhone

Telefon mírně nad 10000, náhrada za Z1

Příspěvek od slawei »

Pokud by mi šlo o kvalitu hardwaru a nevadila by mi velikost, tak bych šel do V10. LG do toho narvalo spoustu výborných věcí. Jeden z nej foťáků, jeden z nej zvukových výstupů (zabudovaný DAC), ocelový rám, vynikající odolnost proti vnějším vlivům, navíc ten druhý displej. Bohužel už má starší čipset, proto asi nebude softwareová podpora do budoucna až na takové úrovni.
Ale hodně bych také uvažoval o OnePlus 3. Tam je o výkon postaráno na dlouhou dobu dopředu. OnePlus se snaží hodně naslouchat uživatelům, proto bude jejich podpora na lepší úrovni. A bude určitě oblíbenější i u komunity jako xda atd, takže i tam bude taková lepší jakš takš podpora :-D. Oproti LG zaostává v horším rozlišení displeje, ale jinak je na špičkové úrovni co se týče podání barev, pozorovacích úhlů atd. A pak ve fotoaparátu a zvukovém výstupu.
Je to preferencích, ani jeden přístroj není špatný. Řekl bych, že co se obecně týče obsáhne LG více všeobecných úkolů normálního uživatele, který si moc nevšímá, kterou verzi androidu používá, kdežto OnePlus bude vhodnější pro geeka, který si potrpí nad aktuálním software.
Co se týče ostatních přístrojů. Asi neprohloupíte se Sony Xperia Z5, když jste na Sony zvyklý, nevadí vám horší foťák, jejich design (menší displej ve velkém těle), atd. Sony mívá jednu s nejlepších podpor z androidových výrobců. Galaxy S6 je určitě také dobrá volba. Určitě dostane ještě nějaké aktualizace. Výkonu má více než LG. Navíc se na něj bude dát sehnat hodně různého příslušenství. Samsungy a iPhony jsou v tomhle ohledu na tom nejlépe. Co se týče Huawei, tak ti mě stále nepřesvědčili v oblasti jejich nástavby. Sice jsem je dlouhodobě nepoužíval, ale každý známý v okolí, kdo jej používá, má na ně vždy nějaké připomínky. Ale vždy jen drobnosti. Třeba špatně fungující GPS, senzory, nebo občasné sekání atd. Prostě nikdo by si ten telefon nekoupil znovu a to jsou obyčejní uživatelé, co používají pár aplikací a volají. Nic náročného nedělají.
Já bych ještě možná zařadil do výběru Nexus 6P. Velký displej, vynikající podpora přímo od Googlu, plynulý chod, foťák, atd. Sice má v sobě ne moc povedený čipset 810ku, ale za zvážení stojí. Navíc, v nejbližší době budou představeny nové Nexusy a jeho cena by proto mohla jít dolů.
Toť můj skromný osobní názor :-).
mickiel
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř črc 27, 2016 14:04
Zařízení: Sony Z1

Smart do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od mickiel »

Děkuju za reakci,

máte pravdu ve spoustě bodů. Je jasné, že někde člověk bude muset ustoupit. Navíc má vyjít nástupce V10-ky.

... byl jsem se na několik telefonů podívat a samozřejmě mám ještě větší guláš. K tomu vyšla ta informace, že velmi brzy vyjde nástupce V10-ky, u kterého se samozřejmě bude očekávat spousta vylepšení, někde se hovořilo i o voděodolnosti. Takže trpím sice už silnou touhou se k něčemu rozhoupat, ale nástupce V10 mi taky nesmrdí :-)

Moje poslední myšlenky se ustálily na těchto zařízeních:

Huawei Mate 8 - kvůli velikosti displeje, odladěnosti OS a kompaktním rozměrům vůči displeji
Samsung S7 - tady je to asi jistota všeho dobrého. Ale Samsung obecně mi sympatický zas tak není a pro mě malý displej. Ale bez diskuse výborný foun.
LG V10 - tady furt váhám HLAVNĚ kvůli procesoru. Už není nejnovější, přestože výkon stále má... a baterie ... stěžuje si hodně lidí na hodně slabou výdrž...
Oneplus 3 - to je brouk v hlavě. Bez záruky, respektive komplikovaně uplatnitelná záruka. Jinak nejlépe připravený foun na následující roky.
... odolnost proti vodě má jen Samsung, odolnost mechanickou má naprosto výtečnou LG V10.


Jdu tedy přemýšlet a děkuju zatím za rady, které budou užitečné i pro ostatní...
mickiel
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř črc 27, 2016 14:04
Zařízení: Sony Z1

Smart do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od mickiel »

Takže děkuji všem za rady.

Původně jsem chtěl V10, ale to jsem si rozmyslel, pak jsem byl už skoro majitel S7, ale přišel inzerát na OnePlus 3 za 8000, který je úplně nový. Takže to rozhodlo. Jsem po přechodu z Xperie Z1 nadšenej. Jediné, kde byla Xperia prostě napřed, byla voděodolnost, nemusel jsem se bát volat v dešti a tak dále. Na druhou stranu Xperia mi přes dva roky sloužila bez zaváhání, jen někdy člověk muse odpustit, že se trochu více hřála.
OnePlus 3 je opravdu už zase jinde. Myslel jsem, že Z1 je rychlý telefon. V porovnání s bleskovým OnePlus 3 je ale zub času prostě vidět. Xpera díky, OnePlus vítej. A všem diskutujícím taky díky. :-)
slawei
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon črc 26, 2010 18:15
Zařízení: iPhone

Smart do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od slawei »

Měl bych dotaz na Oneplus 3... Jak je na tom se zvukovým výstupem do sluchátek v porovnání s Xperií? Co jsem tak zachytil na fórech, tak je žeprý nic moc.
mickiel
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř črc 27, 2016 14:04
Zařízení: Sony Z1

Smart do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od mickiel »

No já jsem sice profesionální muzikant, ale toto jsem nepoužíval. Hudbu poslouchám jinde a Xperii už nemám, takže nemohu sloužit...
Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1162
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Smart do 12000, náhrada za Z1

Příspěvek od Cleric »

OnePlus 3 není špatný foun, sám jej vlastním, ale má své mouchy na kterých se pracuje.

LG V10 je dobrý foun, ale má celkem mizernou výdrž na jedno nabití.....
Odpovědět

Zpět na „Jaké zařízení si mám koupit?“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 41 hostů