Surface Pro 3

Diskuze věnovaná tabletům s operačním systémem Windows 8.1 & Windows 10
Odpovědět
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 429
Registrován: pát dub 08, 2011 19:41
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Surface Pro 3

Příspěvek od spellshaper »

Taky zdravíme,

cena Surface je vysoká, ale odpovídá zpracování, kvalitě podpory a investice do RaD. Sice se na trhu začínají objevovat kopie, ale většinou jsou na tom buď zpracováním nebo parametry hůře. Například TypeCover má opravdu pár mm a nic podobného myslím zatím neexistuje. Cenu počítej spíše ke 30.000, s Type Cover, který je nutný, budeš okolo 1100EUR.
Levněji by se možná dal sehnat, když ti ho známý přiveze z Ameriky a to ještě rozbalený bez cla a DPH. Ale s dnešním kurzem dolaru už to taky nebude taková sláva.

Surface je perfektně vymyšlený, ale pokud neoceníš zpracování, podporu nebo vyloženě nepotřebuješ Core procesor a SSD, tak určitě seženeš levnější zařízení, které bude fungovat podobně a bude dostačující. Na mobilní práci ten display myslím stačí, pokud ho chceš používat doma, tak lze dokoupit nějaký monitor + periferie.

Bez plného USB bych pracovní zařízení nekupoval. Možná tak u tabletu čistě pro facebook by to někdo oželel, ale v běžném pracovním životě někdo přinese Flasku, disk nebo jiné zařízení a ty můžeš kdykoliv cokoliv připojit a začít fungovat.

PS: Hoď do příspěvku pár enterů, bude to čitelnější.
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 517
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro 3

Příspěvek od l0lz »

DrakeCZ píše:Zdravím všechny! Jako někteří zde přede mnou, i já zvažuji koupit Surface Pro 3 s Type cover. Mám stary notebook, který už dosluhuje a i baterka je v háji, takže o mobilitě není možné už hovořit. Pracuji na OSVČ jako obchodní zástupce pro O2 a Surface by se mi hodil jako prezentační nástroj, primárně jako náhrada za notebook a občas i na zábavu. Líbí se mi koncept magnetické klávesnice a ze zdejších příspěvků jsem pochopil, že je Surface i kvalitně provedený. Navíc mám už zkušenosti s Win8.1, které mi vyhovují (Mám asus T100). Nicméně řeším cenu, která mi v přepočtu na koruny přijde fakt dost, tedy pokud bych volil variantu 128 GB, tak bych zaplatil s type cover něco kolem 27 000 Kč s DPH? Nedá se sehnat někde přeci jen levněji? Dále se chci zeptat, kolik mám k dispozici GB u 128 GB varianty? Předpokládám, že to nebude plných 128? Pak otázka pro ty, co pracují na Surface přeci jen více, nevadí vám velikost displaye? Zda není na delší práci přeci jen malý? Teď mám notebook s 15 palci. Uvažuji také i o dalších variantách jako třeba o Asus Transformer Book T300 Chi, který by měl brzy přijít na trh a který se tváří hodně podobně, ale měl by být levnější. Nicméně ten zase nemá USB. Díky všem za podněty a rady. 8-)
Velkosť displeja ? 12 je akurat pre mna. Este 11.6 by bolo OK, 13 je pre mna vela (dosť cestujem, a preto 13-14" už by bolo vela) neviem ako to vidiš ty.
K dispozici som mal tušim 92GB. Dal som tam čo potrebujem a teraz mam volnych 62GB a už nemam potrebu tam nič dávať.
Ak nepotrebuješ core i a plnohodnotny USB tak pre mna zamna chod do toho T300. Pre mna je i5 minimum.

Napríklad ja som bral surface pro 3. Lebo som potreboval ultrabook, ktory bol kompaktny, kvlaitny (čo je) ľahky, s perfektnym displejom a dostatočnym vykonom. Uvažoval som aj nad tabletom, takto som zabil 2 poriadne muchy, jednou ranou. Lebo v spojeni PC + tablet, tomu zariadeniu to dava uplne iny rozmer. A vidim to asi takto: Je to lepšie ako tablet a ergonomickejšie ako Notebook.
Zaleži len na tom, ake maš potreby, a či ti nestači len niečo lacnejšie.
DrakeCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 16, 2015 12:15
Zařízení: ASUS T100 32 GB

Surface Pro 3

Příspěvek od DrakeCZ »

Díky za odpovědi. Já právě beru Surface 3 Pro jako ideální zařízení pro mě. Jen ta cena mě prostě odrazuje. Asi jsem měl zareagovat na tu předvánoční akci, kde byl levnější...prohloupil jsem. Tehdy jsem volal na linku MS a zjišťoval detaily, takže také potvrzuji, že objednání není asi vůbec žádný problém a jsou tam ochotní lidé.

Pokud někdo někde zjistí dobrou cenovou nabídku, dejte sem prosím odkaz. Myslím, že to pomůže více lidem.
pdatomas
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: pon led 28, 2008 13:28
Zařízení: Blackberry Passport,SPro 3 -i5 128 Gb, SPro4 i5,
Bydliště: Cheb

Surface Pro 3

Příspěvek od pdatomas »

Vazeni co vlastnite Surface Pro 3, prosim potreboval bych znat Vas nazor - mohli by jste prosim se surfacem vyfotit fotku nejakeho textu a i jinou fotku, mam podezreni, ze muj surface ma problem s fotakem. Potreboval bych srovnavaci fotku.

Pak byhc se chtel zeptat, posledni dobou mam problem, koukam na video z youtube a chci si ho zvetsit na plnou obrazovku, jenomze cekam, zvuk jde, a obraz je zaseklej, to same kdyz chci to video zastavit, zastavim, a video porad hraje a po 5 vterinach se najednou vypne, proste laguje, nejak divne a nevim cim to je, je mozne ze by na to meli vliv nejake aplikace, posledni co jsem stahnul je port na andorid, mozna ten za tim stoji, nebo ? Nikdy jsem s tim problem nemel, kliknul jsem a hned se rovadeli operaace, nyni velky problem. Diky za rady, jak to kdyz tak vycistit.
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 517
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro 3

Příspěvek od l0lz »

Tu máš fotku: https://onedrive.live.com/redir?resid=C ... hoto%2cJPG" onclick="window.open(this.href);return false;
So surface naozaj nečakaj zázraky. Nemá autofocus (aspoň manuálny mohli dať, kvôli skenovaniu dokumentov. Ešte že je tu onedrive a prepojenie s telefónom)

A to stym videom neviem... Nemám taký problém. Ak je to také zlé skús HR

Prosímťa, vedel by si zase ty nahrať svoj surface pri spustenom vetračiku ? A trošku ho ponaklánať/pootáčať, popri tom ako ide ventilator. Ďakujem :grin:
pdatomas
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: pon led 28, 2008 13:28
Zařízení: Blackberry Passport,SPro 3 -i5 128 Gb, SPro4 i5,
Bydliště: Cheb

Surface Pro 3

Příspěvek od pdatomas »

diky, tak presne takovou fotku teda kvalitu mam i ja, prijde mi ze je to na reklamaci, no nevim, tohle odflakli, ohledne vetracku, nevim mne se spousti velmi sporadicky, zatim jsem ho slysel na plny vykon jen jednou , a to za mesic provozu a nepozoruju problem, sorry , pokud by se rozjel zkusim nahrat video
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 517
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro 3

Příspěvek od l0lz »

Mne sa tiež zapne akurát keď spracuváva 3D mapy v Source SDK. Ale keď už sa zapne tak je to strašné. Robí ti niečo takéto? https://www.youtube.com/watch?v=FCJpc56crFc" onclick="window.open(this.href);return false;
wallax
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 184
Registrován: pon led 26, 2009 19:27
Zařízení: HTC ONE M10, Surface Pro 3 i5 4/128

Re: Surface Pro 3

Příspěvek od wallax »

Ahojte, práve som skúsil online test procesora aby som preveril tie zvuky a u mňa všetko OK. Je to tiché a len počuť ako prúdi vzduch cez mriežky. Skúsim ho ešte zaťažiť niečím náročnejším.
Čo sa týka kvality zariadenia. Áno je na perfektnej úrovni. No stále sú tu detaily ktoré by mal MS dotiahnuť. Nechápte ma zle, je to skvelý stroj, ale napríklad na mojom zariadení tie detaily - spodná hrana displaya je mierne utopená a to výtvára pomerne ostrú hranu šasi. Hovorím o desatinkách milimetra, ale je to cítiť na dotyk a mám pocit, že ak by som prstom silnejšie potiahol aj sa porežem. Porovnal som to s iným kusom (mám ešte stále doma jeden, ktorý už čoskoro poputuje do MS Holandsko - zberný dvor pre MS Surface) a ten má šasi a display v dokonalej rovine na každej strane. Zase podotýkam, je to len na mojom kuse a nie je to nič s čím sa nedá žiť...len je to ten drobný detail ktorý sa dá zlepšiť na MS strane.Druhá vec sú pánty zariadenia. Je to vymakaný a dômyselný systém, skutočne inžinierska lahôdka, ale zase detailík, pravý pánt je maličko voľnejší ako pravý. Zase nič za čo by som strieľal, ale aj tu má ešte MS priestor pre zlepšenie detailov.

Tretia vec je drobnosť. Horčík použitý na šasi, je dosť tvrdý materiál, určite lepšia voľba ako hliník, no aj ten horčík sa dá ľahúčko poškriabať, len potiahnutím/posunutím Surface po stole na ktorom je napríklad prach. Pozor na to, ak chcete mať zariadenie ako nové, fólia/nálepka na zadnú stranu je nutnosť (priesvitná je asi ideálna, škoda schovávať logo Surface a farbu horčíka, ale videl som krásne nálepky na telo v rôznych farbách a témach).Štvrtá vec, neviem či sa vám to stalo, ale sem tam mi ako keby prestane fungovať a reagovať na dotyk časť displaya. Vždy pre overenie zapnem kreslenie (FreshPaint ktorý je súčasť Win8) a preverím to kreslením čiar. Časť displaya nereaguje ani tam a čiary končia presne tam kde začína necitlivé miesto. Reštartnem mašinu a všetko je ok. No...teším sa na Win10 tak dúfam, že táto drobnosť sa porieši updatom. PS: skúšali ste niekto Win 10 TP na Surface? Zaujíma ma ako to tam funguje a či ste dali virtual machine alebo priamo na systém Surfacu.

Ak odhliadnem od týchto detailov (niektorí mi možno napíšu, že som buzna a šťúral a len hladám chyby, ale nie je to tak, jednoducho si všímam a tieto podnety ktoré som sem napísal, určite napíšem aj do MS dotazníka aby zlepšili v Surface Pro 4 čo sa dá, verím, že takáto odozva je pre MS potrebná, viď technical preview Win 10, Win 8.1, 10 mobile...a tak ďalej) tak zariadenie je totálna bomba, robím na tom všetko a stolový stroj sa stal už ozaj len multimediálnym zariadením (mám ho zapojený na veľký TV, takže 90% na ňom idú Filmy/Seriály, 10% Hry, všetko ostatné len surface - Web, FB, Net, Editácia Foto, plánujem MovieMaker, Tapatalk, Mail, NextGen Reader (RSS), všetky ostatné bežné činnosti).Už len aby prišlo viac a lepších Metro (universal) aplikácií...to bude potom žúžo. Posledná kvapka k dokonalosti je už len nejaký nový telefón s Win 10. Domáci ekosystém kompletne od MS...to je môj cieľ.Surface Pro 3 vrelo doporučujem, ako píšu chalani, dá sa s ním zabiť aj noťas aj tablet, navyše v krásnom designe, dobrou váhou a technickým spracovaním.
PetrCBR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: čtv říj 17, 2013 9:32
Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite

Surface Pro 3

Příspěvek od PetrCBR »

l0lz, to co je na tom videu mi teda nepripada jako bezne pouzivani surface :-) ... vydava to nejake neprijemne zvuky kdyz ho pouzivas normalne ? Se stolnim PC taky mavas jak na prvniho maje ? :-D
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 517
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro 3

Příspěvek od l0lz »

To som spravil kvôli tomu aby bolo zreteľne počuť čo je za problém. Mimochodom, pri manipulovani so surface ako s tabletom je to to iste, takže áno, bežné používanie surface. A keď mam surface normálne položený, tak tam počuť vrčanie. Pozri napr. tu: https://www.youtube.com/watch?v=RhYRN8YRFyU" onclick="window.open(this.href);return false;
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 517
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Re: Surface Pro 3

Příspěvek od l0lz »

wallax píše:Nechápte ma zle, je to skvelý stroj, ale napríklad na mojom zariadení tie detaily - spodná hrana displaya je mierne utopená a to výtvára pomerne ostrú hranu šasi. Hovorím o desatinkách milimetra, ale je to cítiť na dotyk a mám pocit, že ak by som prstom silnejšie potiahol aj sa porežem. Porovnal som to s iným kusom (mám ešte stále doma jeden, ktorý už čoskoro poputuje do MS Holandsko - zberný dvor pre MS Surface) a ten má šasi a display v dokonalej rovine na každej strane. Zase podotýkam, je to len na mojom kuse a nie je to nič s čím sa nedá žiť...len je to ten drobný detail ktorý sa dá zlepšiť na MS strane.Druhá vec sú pánty zariadenia. Je to vymakaný a dômyselný systém, skutočne inžinierska lahôdka, ale zase detailík, pravý pánt je maličko voľnejší ako pravý. Zase nič za čo by som strieľal, ale aj tu má ešte MS priestor pre zlepšenie detailov.
Tieto veci mam napríklad ja úplne v poriadku, aj sklo displeja sedí úplne ako má. Jediná vec, že sklo na hornej časti displeja je jemne zvlnené. Neje to cítiť, ale jemne to vidno na svetle, že odraz je jemne zvlnený v hornej časti pri kamere.

Kickstand tiež mam úplne v poriadku. Dokonca ako je popisované, že sa má sám zavrieť keď je otvorený do 5cm, tak ja ho musím manuálne zavrieť aj keď je 1cm otvorený :D

Ešte čo si spomínal dotyk tak ani stým nemám problém. Jediné čo som mal problém bolo pero, že občas nereagovalo na dotyk, ale to vyriešil hard-reset
PetrCBR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: čtv říj 17, 2013 9:32
Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite

Surface Pro 3

Příspěvek od PetrCBR »

Jednicka a dvojka probijela a trojka holt vrci :-D ... obcas se neco nepovede :-D.
pdatomas
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: pon led 28, 2008 13:28
Zařízení: Blackberry Passport,SPro 3 -i5 128 Gb, SPro4 i5,
Bydliště: Cheb

Surface Pro 3

Příspěvek od pdatomas »

U Tvého videa mi to neprijde jako nejaka zavada, nevim, kdyz se s tim maval tak slysim mirnou zmenu, jako ale neni to nic zvlastniho, fakt s tim vetrakem problem nemam, super skvely stroj, to lagovani systemu zcela jiste bylo tim ze jsem tam nahral bluestack, jakmile jsem jej odinstaloval, system zase bezi jak ma.
Jen mi proste stve ten fotak, sami to nazyvaji pracovni nastroj, tudiz jsem predpokladal ze si s tim mohu odfotit nejaky dokument ve one note jej popsat a poslat dale ke zpracovani, ale tak kvalita fotek je miziva, teda u textu, venku jsem s tim jeste nefotil, je mi trapne na foceni vytahnout tablet pro nejakou momentku, ano nekdo muze namitnout, mas fotak kvalitnejsi v telefonu, mam blackberry passport a tady jsou fotky primo skvele, jen zase nemuzu prijit na to jak automaticky synchronizovat fotky treba na one drive, ale to je tema na jiny portal, takze suma sumarum velka spokojenost, jen male zadrhely, ktere jsem necekal. Rad bych vedel kolik nas je co mame surface pro 3, a jake programy hlavne pouzivate, s tim WIN 10 jsem se chtel take nejdriv zeptat, ale laka me to zkusit, je to stroj ktery by si to jiste zaslouzil a cekat az do poloviny roku ?
datinko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: pát bře 12, 2010 20:58
Zařízení: Samsung Galaxy S6 Edge+
Bydliště: Žilina

Surface Pro 3

Příspěvek od datinko »

V utorok som na MS webe reklamoval type cover. (Bolo uvolnené tlačítko šípky už od výroby, a začalo mi to vadiť).
V ten istý deň prišla zdarma UPS ktorá si cover odviezla. Za 24 hodín to mali v Nemecku. Včera to preskúmali, a dnes posielajú nový kus, bude tu v pondelok. Všetko zdarma. To by asi šlo.. :-)
Moju budúcu Lumiu kupujem priamo od Microsoftu.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Surface Pro 3

Příspěvek od tslany »

Když to tak čtu, že každý minimálně jednou něco reklamoval, tak těch Surfaců a příslušenství asi musí mít vyrobených minimálně dvojnásob, než co plánují prodat, ne? :-D
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 517
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro 3

Příspěvek od l0lz »

Tiež mi to tak príde :D ja zatial na ten vetračik kašlem.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 429
Registrován: pát dub 08, 2011 19:41
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Surface Pro 3

Příspěvek od spellshaper »

JJ vypadá to tak, ale ono je to také dané tím, že za 30k už někteří lidé řeší kraviny (i když to v porovnání s ultrabooky není tak přehnaná cena). No a paradoxně k tomu přispívá i ten perfektní servis Microsoftu (ta reklamace v podstatě není žádná obtíž, jako normálně).
Možná na tom teď tratí, ale pro mě je to hodně pádný důvod, proč pro další zařízení (Surface Pro 4? :tlem: ) jít opět k MS.
wallax
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 184
Registrován: pon led 26, 2009 19:27
Zařízení: HTC ONE M10, Surface Pro 3 i5 4/128

Re: Surface Pro 3

Příspěvek od wallax »

4tý (hrkajúci) kus bol vrátený, čakám na peniažky (ono sa to troška predražuje, keď kúpite 2 surface z kreditnej karty a musíte platiť úroky, že áno). V každom prípade, konečne mám doma jeden kus a konečne dobý kus s ktorým si to už len užívam.K fólii na display: Nemám s ňou žiaden problém - ani s prstom ani s perom. Čas ukáže...no aj tak zrejme kúpim krycie tvrdené sklo. Písali ste tu o nejakom skle priamo z MS. Má niekto link? Zatiaľ som ho nenašiel na MS store, ale mám zopár nájdených z eBay. Zrejme to bude jedno.
Mám otázku: Skúšali ste niekto update na Windows 10 TP priamo na surface? Ja to mám na ňom zatiaľ len na Virtual Machine ale nie je to ono, rád by som to skúsil priamo na systém. Tak ak máte nejaké skúsenosti, sem s nimi. Vďaka.PS: Pokecal som zase trošku s pani od MS Store, konkrétne o Lumiách. Kúpa cez nich samozrejme možná je (pošle mi nejaký cenník) ale trošku ma už zaskočila informácia o prípadnej reklamácii. O SW sa stará MS, o HW sa stará ale Nokia, nie MS. Nemal by to byť problém, ale ako info je to celkom zaujímavé.
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 517
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Surface Pro 3

Příspěvek od l0lz »

Neviete nahodou ako je to so zarukou na Surface Pro 3 konkretne medzi EU a USA ? či by to zobrali napr. v Nemecku ? Lebo do USA pôjdem najbližšie ak vôbec o pol roka.

Wallax, vďaka za informáciu o tých lumiách. Čiže záruku na HW ma nokia. No lenže, kam by sa to posielalo? :-D
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Re: Surface Pro 3

Příspěvek od JirkaTom »

wallax píše:....Mám otázku: Skúšali ste niekto update na Windows 10 TP priamo na surface? Ja to mám na ňom zatiaľ len na Virtual Machine ale nie je to ono, rád by som to skúsil priamo na systém.....
Podpora W10: http://www.windowscentral.com/microsoft ... face-pro-3" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Tablety a další zařízení“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 65 hostů