Dotaz na práci s Outlook Mobile

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Odpovědět
Matej
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob led 08, 2011 15:14
Zařízení: Samsung Omnia II

Dotaz na práci s Outlook Mobile

Příspěvek od Matej »

Ahoj, přátelé…
Mám následující dotaz týkající se Outlooku Mobile:
Používám WM 6.5.3 na Omnii II a obsah synchronizuji přes Active Sync s PC Win 7, MS Office 2010 . Synchronizace funguje celkem spolehlivě, a to jak přes USB, tak přes Bluetooth. Nechápu ale způsob používání synchronizovaného Outlooku Mobile 10 (i staršího).
Po první synchronizaci se mi vytvoří účet E-mail Outlook s obrazem složek se všemi účty z PC a s nastaveným množstvím synchronizované pošty. Jakmile ale telefon odpojím od PC, není možné poštu odesílat/přijímat. Pro jednotlivé účty nelze nastavit připojení.
Kromě účtu E-mail Outlook tedy vytvořím nové účty podle nastavení v PC. Ty sice odesílají/přijímají, ale nelze je synchronizovat s PC, ani poštu přesouvat mezi E-mail Outlookem a novými účty.
Ve „Správě složek“ mám některé označené k synchronizaci, ale s čím se mají synchronizovat? Vůbec tomu nerozumím.
Další problém s nově vytvořenými účty je ten, že se po každém připojení k serveru aktualizuje obsah složky s přijatou poštou, takže zprávy, které ručně nepřesunu jinam, se vymažou. Nejsou ani v koši… Nastavení, jak tomu zabránit, jsem nenašel.
Dále mám nastaveno ukládání odeslané pošty do složky „Odeslaná“, ale nic co odešlu, se tam neukládá.
Stejný problém jsem řešil již ve WM 6.5, a tak jsem nahrál nejnovější ROM s WM 6.5.3 ale žádná změna, ani po instalaci Office Mobile 10. Vytvořím soubor ve Wordu, zadám „Odeslat mailem“, soubor se uloží do složky „K odeslání“ na účtu E-mail Outlook, odkud ho už nemohu odeslat…
Takže se ptám, jestli je nějaká cesta, jak používat E-mail Outlook (bez Exchange) k práci on-line, nebo jak správně nastavit nové účty, aby netrpěly výše popsanými neduhy. Jinak totiž nechápu smysl synchronizace e-mailů mezi PC a telefonem, když si je na cestách mohu jen číst.
Stále doufám, že dělám někde chybu já…
Díky, Matěj.
Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů