Budoucnost W10M (+ kam přejít?)

Volná diskuze na libovolná témata...
Odpovědět
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Budoucnost W10M (+ kam přejít?)

Příspěvek od SmetyCZ »

Založil jsem tohle téma, abychom nebyli pořád tak trochu OT v původním W10P threadu.

Trochu si tu vybleju srdíčko, jestli nevadí.

O prázdninách bych chtěl vyměnit stávající L640 za něco trochu novějšího. L640 mě hlavně neuvěřitelně se*e tím, jakej je to hnusnej plasťák, co se mi špatně drží. Ale o to nejde.

Zařízení s Windows Phone provozuju od roku kolik? 2012? Tak nějak, možná déle. Začínal jsem na HTC Mozart, až jsem se přes všechny možný Nokie dostal k W10M. Ale teď jsem bezradný,

1.) Nemám co si koupit - projel jsem heureku, kromě starých modelů (x40; x30 a dokonce i pár x20) a těch 3 (L550; 650 a 950) není co. Pokud nepočítám lowend Acer.

2.) Proč? Proč sakra?

Ať si sakra každej říká kdo chce co chce, ale W10M prostě dodělanej není. Včera jsem chtěl zkopírovat z jednoho mailu (pracovní mail účet) do nového mailu, který jsem chtěl poslat ze soukromého účtu. Zkopíroval jsem text, na ploše klikl na dlaždici soukromého mailu, nový mail... a ten krám prostě v schránce nic neměl. Zkusil jsem to znovu, pořád nic. Až jsem se sebral a poslal to z PC. Jo, já vím, že to možná jednou opraví, ale... ale to je furt něco, jedním updatem něco opraví, další věc domrví.

Já chápu, že se systém pořád vyvíjí, aplikace se aktualizují, OS taky. Ale sakra je rok 2016 a mě už prostě nebaví dělat po 5 nebo kolika letech s MS telefony pořád dělat betatestera a posílat feedbacky (nemluvím o insider, to je něco jiného).

Ale když to shrnu co mě fakt nejvíc irituje:

- EDGE - na Microsoft platformě jsem snad nezažil pomalejší a náladovější prohlížeč. Věčně věků problémy s bezdůvodným znovunačítáním webu, pomalost, neuvěřitelně zas*aný načítání reklam, u kterých se chová jako kdyby dostal mrtvici. O třeba 20s čekání po kliknutí na odkaz do MS Store (Windows Central, WMPoweruser), ale i třeba na hokej.cz nemluvě. Je fajn říct, že jsou to třeba zprasený stránky, ale co je mi do toho, když to IE na WP8.1 zvládal v pohodě?

Možná, že se to s vydáním RS zlepší, což je v budoucnu, fajn.

- Tragickej Messenger - xkrát omílané téma. Už asi rok neaktualizovaný krám, co má problém v roce 2016 poslat pár písmenek a obrázků i na superrychlý wifi nebo LTE. Že se to zlepší příchodem UWP Messengeru? Pořád je to zase v budoucnu...

- Twitter aplikace - W10M verze je fakt o ničem, nedá se nastavit aby startovala na posledním opuštěním a pořád označuje notifikace, ačkoli jsem je už asi milionkrát viděl. Obdivuju troufalost vývojářů, že s tímhle vyšli na veřejnost.

Hodně věcí se možná zlepší updatem na Redstone. Má vyjít v létě. W10M měly přijít do konce loňského roku. Asi víte kam tím mířím...


Budoucnost

MS avizoval odprodej dumbphone, žádný Lumie nový Lumie nebudou a máme si počkat na Surface Phone, kterej možná, někdy přijde a to ještě na cca 18 trhů, mezi kterými ČR nebude.

Ve finále to MS tak trochu ulehčuje, kdyby bylo co koupit, tak si člověk řekne, že to tím Redstone nějak doplácají... ale když ono není co.

Takže za mě - počkám si, co Redstone. Jestliže to nějak nepokoní, tak dejme tomu. Upgrade telefonu možná odložím třeba na Vánoce a mezitím se ukáže nějakej bájnej Surface, HP nebo něco takovýho.

Když ne - co se dá holt dělat.

_____________


Přechod - řešil jste už někdo tohle dilema? Přecházel jste někdo třeba na Android? Byly s tím problémy, které se pro majitele Windows Phone / W10M nedají zkousnout?

Díky za každý názor
M.BoBo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 504
Registrován: stř pro 17, 2008 13:18
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od M.BoBo »

+1

Perfektní rozvaha se kterou se zcela ztotožňuji. ;)
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 692
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od kllr007 »

Teraz ti tu 10 ludi napise ako s W10M nema ziadne tebou popisovane problemy a ze si zato mozes sam :tlem:

Prejdi na droid. Ja si to nemozem vynachvalit. Iste aj tam budu problemy a zalezi od zariadenia (preferuj nieco s cistym droidom, nejaky nexus napr.) ale oproti W10M je to stale spicka..

BTW ja zacinal na HTC 7 Trophy :tlem:
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od steelspace »

Já bych se neukvapoval. Nech dožit svůj stávající telefon. Pokud jde o mě, tak přichází v úvahu pouze iPhone, Android je prostě humus.
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Mahtiel »

Taky až mi odejde má 640tka budu muset řešit dilema, do jakého telefonu, případně OS přejít. Používám telefon jako multimédium, nebudu potřebovat Continuum ani Windows Hello, tudíž Surface phone bych plně nevyužila, jestli se tedy opravdu zaměří především na firemní klientelu.Na druhou stranu se mi líbí myšlenka One Windows. Tj. příblížit Windows různých platforem. Celkem mne lákají telefony Xiaomi, za rozumnou cenu to je celkem nebušený telefon a přitom to není úplný šmejd. Jen mi vadí absence LTE pásem pro Evropu. Údajně by některé Xiaomi měly jet ofiko na Windows mobile, ne custom ROM. Pokud by skutečně některá Xiaomi jela na Windows a v budoucnu podporovala výše zmíněná evropská LTE pásma, tak by to byl asi favorit. Manžel, který používá na rozdíl ode mne mobil především jako pracovní nástroj, tak by možná Surface phone využil, záleží co nabídne a za jakou cenu...
Moc mi vadí, že Microsoft s zvysoka prdí na zákazníky. Upozornění emailem chodí jednou za uherský rok, FB stránky Microsoft Lumia jsou naprosto nepoužitelné. V naprosté většině novinky ze světa Windows, info o nových buildech se dozvídám ze Smartmanie, Wmmanie, nově z jednoho šikovného FB profilu nebo ze soukromých tweetů Gabea Aula.
A volání na infolinku Microsoftu je věc sama o sobě. Zažila jsem tam pána a nějakou ženštinu. Pán byl příjemný, ale ženština byla příjemná jak osina v perdeli. Sice je asi zvyklá, že na ni lidi řvou, ale chovat se k zákazníkovi jak k obtížnému hmyzu je opravdu příliš...
BTW irituje mne agresivní politika Microsoftu, co se týče propagace desktopových deítek. S manželem si je hodláme nainstalovat, kdy chceme my, ne si to diktovat z Redmontu. Ať se pak Microsoft nediví, že spousta lidí je na něj čím dál tím nasranější...
BTW co se týče kopírování, ne vždy se kopírovaná věc zobrazí ve schránce, někdy je potřeba do místa, kam se text kopíruje, dlouze ťupnout a zobrazí se možnost vložit
Michal_80
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pon led 18, 2016 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 920

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Michal_80 »

Já také přemýšlím co po L920, až mi odejde. A asi se vrátím zpět k iOS nějakému asi staršímu modelu iPhonu. K androidu se po letech moc vracet nechci, kde mimo vlajkových lodí slyším od známých a kamarádů nějaké potíže s nestabilitou. U mě je prioritou pevná konstrukce a stabilní a svižný OS, což L920 splňuje a těch pár appek co používám, ještě na WP 8.1 store najdu i když většinou za nic moc nestojí. I kdybych chtěl čekat až WM10 někam pokročí, tak zatím vidím v nabídce jen samé plasťáky, které po týdnu nošení v kapse začnou ,,vrzat,, :D.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od SmetyCZ »

To je právě to, že taky pořádně není kam.

Kdysi dávno jsem přemýšlel o BB, jenomže to teď taky všude cpe android, co tak čtu.

Do iPhone se mi moc nechce, příčí se mi dávat 15k za telefon, ale je možný, že mi nic jinýho nezbyde. Proti iPhone nějakým blokem netrpím, co vím, tak majitelé jsou tak nějak spokojení, prostě je používají (ale těch pár lidí z iPhonama co znám, není moc reprezentativní vzorek, to je jasný...).

Zase Android jsem používal před těmi 5 lety a to bylo fakt strašný (v tý době, kdy se levný android zařízení prakticky moc používat nedaly...).

Otázka do pléna - dá se dnes koupit zařízení do cca 6k, který se nebude sekat, restartovat a nebudu trávit víkendy na XDA, aby to nějak běhalo? Tohle fakt není pokus o flame, prostě se ptám.

Jako je mi jasný, že pro mě to bude asi pořád tak trochu tamagochi, ale jestli si mám vybrat tamagochi co mám teď a tamagochi na který nahraju kdejakou aplikaci k kdejaký ledničce a žárovce, tak proč nevzít to druhý, že jo.
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od pogo8303 »

Android je sice humus, ale až mi dožije L640XL, tak pokud do té doby nebude jiná alternativa, asi mi nic jiného nezbyde. Mě by ani nevadil systém jako takový - má mouchy, není zdaleka dokonalý, ale z toho co jsem zatím zkoušel mi sedí nejlépe. Problém je v tom v zařízeních, asi nebude z čeho vybírat...
iOS - jsem asi blbec, ale pro mě naprosto nepochopený systém - měl jsem zatím v ruce iPhone asi čtyřikrát - fakt jsem se snažil ho pochopit, ale vždycky jsem prostě mobil odložil a nezajímal mě...
Android - pokud půjdu v budoucnu do androidu, zřejmě to bude Huaweii - vím, čínská značka, bla bla bla, ale co mi dá jiného Samsung, Sony? Asus je fajn cenově, ale podpora je strašná...
Za sebe radím, nechat dožít L640 a pak se uvidí. Třeba se situace zlepší.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od SmetyCZ »

Mahtiel píše:Taky až mi odejde má 640tka budu muset řešit dilema, do jakého telefonu, případně OS přejít. Používám telefon jako multimédium, nebudu potřebovat Continuum ani Windows Hello, tudíž Surface phone bych plně nevyužila, jestli se tedy opravdu zaměří především na firemní klientelu.Na druhou stranu se mi líbí myšlenka One Windows. Tj. příblížit Windows různých platforem. Celkem mne lákají telefony Xiaomi, za rozumnou cenu to je celkem nebušený telefon a přitom to není úplný šmejd. Jen mi vadí absence LTE pásem pro Evropu. Údajně by některé Xiaomi měly jet ofiko na Windows mobile, ne custom ROM. Pokud by skutečně některá Xiaomi jela na Windows a v budoucnu podporovala výše zmíněná evropská LTE pásma, tak by to byl asi favorit. Manžel, který používá na rozdíl ode mne mobil především jako pracovní nástroj, tak by možná Surface phone využil, záleží co nabídne a za jakou cenu...
Moc mi vadí, že Microsoft s zvysoka prdí na zákazníky. Upozornění emailem chodí jednou za uherský rok, FB stránky Microsoft Lumia jsou naprosto nepoužitelné. V naprosté většině novinky ze světa Windows, info o nových buildech se dozvídám ze Smartmanie, Wmmanie, nově z jednoho šikovného FB profilu nebo ze soukromých tweetů Gabea Aula.
A volání na infolinku Microsoftu je věc sama o sobě. Zažila jsem tam pána a nějakou ženštinu. Pán byl příjemný, ale ženština byla příjemná jak osina v perdeli. Sice je asi zvyklá, že na ni lidi řvou, ale chovat se k zákazníkovi jak k obtížnému hmyzu je opravdu příliš...
BTW irituje mne agresivní politika Microsoftu, co se týče propagace desktopových deítek. S manželem si je hodláme nainstalovat, kdy chceme my, ne si to diktovat z Redmontu. Ať se pak Microsoft nediví, že spousta lidí je na něj čím dál tím nasranější...
BTW co se týče kopírování, ne vždy se kopírovaná věc zobrazí ve schránce, někdy je potřeba do místa, kam se text kopíruje, dlouze ťupnout a zobrazí se možnost vložit
I ten druhý způsob jsem zkoušel, neboj :-) (mimochodem to je taky trochu na palici, jednou se vkládá tak a jednou tak...).

S tím PR souhlasím. Zatímco na jejich FB dávali informaci o prvních insider preview, ať si to lidi nainstalujou do telefonů... (idi*oti), dostat z nich informaci, kdy se bude aktualizovat na W10M bylo nemožné a co se týče starších zařízení, nevěřím tomu, že to nevěděli už dřív, že třeba pro L925 nebude nic.

A pak na druhý straně musí lidi, co běží na W7 bůhvíjak hackovat počítače, aby jim to nestahovalo W10 protože mají nějakej starší, ale funkční plotter, scanner atd. a nikdo neví jestli jim to korektně po updatu pojede.
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od pogo8303 »

Od androidu jsem odcházel právě proto, že už mě nebavilo na XDA hledat použitelnou ROM - ale třeba se situace fakt změnila, poslední můj telefon byla Xperia PRO. Jediné zařízení, co máme teď doma s Androidem je tablet ASUS 176CX - aktualizace zamrzla na 5.0.1 - víc už nemůžu s rok a půl starým zařízením očekávat. HW prakticky stejný jako moje Lumie (ať už 640XL nebo L830 - možná i lepší, protože intel...) - a že by to teda fungovalo svižně a skvěle bez sekání? Ani omylem...
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od SmetyCZ »

Ještě bych si tak nějak sesumíroval o co všechno jsme od dob x20 zařízení přišli:

- Lumia Refocus
- Chytrá série v Lumia Camera
- Počasí na glance screen
- gesta v prohlížeči
- HERE navigace (ačkoli se to dá nějak ohackovat...)
qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od qwerty »

Ja som upgradoval z L640 na Mi4, kde som si dal Windows, L640 dostala manzelka. Manzelka je spokojna, patri medzi tych, co mobily neriesi, a ja rozhodne nemienim prechadzat, mam fungujuci fon s pokracujucou podporou, hoci nainstalovat nazad Androida je otazka 5 minut.
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od pogo8303 »

SmetyCZ:: gesta jsou zpět v RS
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od SmetyCZ »

A jo, máš recht...
Katikakus
varování
varování
Příspěvky: 57
Registrován: pát led 30, 2015 9:35
Zařízení: Sony

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Katikakus »

Smety: dnes se da sehnat velmi slusne fungujici Android jiz za 3 - 3,5 tisice. Za 6 litru mas velmi siroky vyber skvelych pristroju podle ruznych naroku. Mrkni na forum mobilmanie, tam je tech temat otevreno mraky, s ruznymi potrebami uzivatelu.
Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned úno 15, 2015 22:28
Zařízení: Huawei P30 lite

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od Mirdyn »

Tak nějak nemám představu kam bych z W10 přešel. Snad začnou jiní výrobci, nějaké první vlaštovky už jsou na světě. Asi by pomohlo kdyby MS dal jednoznačně najevo že bude W10M nadále vyvíjet a podporovat. Na druhou stranu HW mobilů je dnes dost výkonný na běh plných W10 možná by stálo za to udělat opravdu One Windows a přepínat ne jen PC/Tablet, ale PC/Tablet/Mobil. A to by bylo najednou aplikací :tlem: Často mě štve že jsem mojí milou N8 dal švagrovi, nedá na ní dopustit a nic jiného nechce a dokonce si někde sehnal skoro novou jako náhradní :)
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 692
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od kllr007 »

samozrejme ze sa da za 200 kupit droid ktory bude ok. Napr. s Nexus 5 som nemal najmansi problem co sa SW tyka, behalo to jak drak, stabilita milionkrat lepsia ako W10M. Momentalne mam Z1C a tiez som spokojny.
Hlavne je aby to malo 2GB RAM a cim cistejsi droid (teda samsungu by som sa asi vyhol), vsetko od lollipop (5.1) je stabilne, droid sa velmi posunul co sa tohoto tyka.
Napada ma OnePlus X, HTC One, Xiaomi Mi (verzii je viacero, MIUI maju ale vsetky a bezi stabilne), LG G3 , Huawei P seria (pripadne Px Lite) a podobne.
qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od qwerty »

SmetyCZ píše:Ještě bych si tak nějak sesumíroval o co všechno jsme od dob x20 zařízení přišli:

- Lumia Refocus
- Chytrá série v Lumia Camera
- Počasí na glance screen
- gesta v prohlížeči
- HERE navigace (ačkoli se to dá nějak ohackovat...)
Zabudol si odomknutie poklepanim, u novych modelov neodpustitelne chýba! PS: posledne dve odrazky - gesta uz su naspat a Here celkom dobre nahradzuju Mapy od MS.
Uživatelský avatar
vojta66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: sob bře 27, 2010 13:48
Zařízení: Lumia 1520 White

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od vojta66 »

Todle bych si uměl představit:

https://wmmania.cz/clanek/idol-4-pro-vl ... -alcatelu/" onclick="window.open(this.href);return false;
FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned srp 09, 2009 9:29
Zařízení: Nokia Lumia 630

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Příspěvek od FloydPink »

Ja osobne hodne fandim Windows Phone platforme, zacinal jsem se Sony Ericsson Xperia X1. Pred tim jsem mel Palm Zire 72 ale presel jsem prave na X1. Potom jsem poridil Samsung Omnia B7610. A porad jsem instaloval nove ROMky a hral se. Pak jsem se rozcilil a poridil Samsung Galaxy S2. A bylo to uplne stejne nahov*o (pomale a zamrzalo to). Zase jsem hledal na XDA a resil romky. Tedka mam Lumii 630 jako sekundarni telefon a koupil jsem uplne obycejne Lenovo A2010a za 80 Eur. Je to sice uplny lowend, ale ten telefon funguje. Dokud je poloprazdny tak se nic neseka, nerestartuje se, proste to normalne funguje. Ten Android 5.0 jakoby zanechal za sebou tlustou caru a uz funguje i na lowend telefonech.

iPhone je na muj vkus drahy, takze zbyva jedine android, pokud se teda nestane u Microsoftu zazrak a nejak neodladi Redstone. Ale porad v koutku duse jim verim, ze bude spolehlive fungovat ve spolupraci s Win 10 desktop systemem.
Odpovědět

Zpět na „Off Topic“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů