Aplikace pro nováčka na androidu

Zajímavé programy a aplikace pro Android
Odpovědět
harmiczek
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: ned led 27, 2013 14:23
Zařízení: Vodafone Smart 2

Aplikace pro nováčka na androidu

Příspěvek od harmiczek »

Ahoj pořídil sem si výhodně Vodafone Smart 2 a jakožto uživatel pouze WM předtím mi hodně věcí nevyhovuje a přijde mi nedotažených,ale doufám že to co není v systému jako tomu bylo u WM nebo bylo lehce dostupné se dá alespoň doinstalovat nějak přez ten nepřehledný Google Play.
Takže tady se ptám co mi doporučíte,bral bych to raději zadarmo,mam sice na jednom účtu 80kč které mohu využít ale raději zadarmo. Android mam 2.3.7

1) Přehrávač který umí přehrávat písničky v složce a ne jen podle alba,podle interpreta atd. + aby měl nějaký ten ekvalizér.
2) QWERTZ klávesnici kterou nebudu muset po každým vypnutí mobilu znova zapínat a nastavovat,teď mam A.I.type Klávesnici která mi vcelku vyhovuje ale pokaždé jí musím zapínat a nastavovat a to mne opravdu nebaví... A v telefonu mam klasickou pouze QWERTY,jako QWERTZ je nějaká šílená Swype.
3) Něco co mi místo ubývající baterie bude ukazovat %,teď mam nějakou aplikaci "Baterie" která mi to ale ukazuje v levým rohu a navíc ukazuje hrozně skokovitě třeba po 5% najednou občas i víc...
4) Něco co mi odstraní ostatní plochy,využívám jen jednu a nesnáším když chci kliknout a omylem se posunu na jinou,raději kdybych ej tam neměl a měl jen tu jednu hlavní...
5) Abych si v tom seznamu všech aplikací mohl vytvářet složky.
6) Plnohodnotnou offline Wikipedii,měl jsem to na WM jako nějakou čtečku k který byla Wiki DB.
7) Něco na podtaktování procesoru abych prodloužil výdrž v případě že chci být jen dostupný na telefonování a sms.
8) Co mi přidá zapíníní wi-fi a nejlíp i datový přenosy do tý vytahovací lišty zezhora,mam teď aplikaci na ploše která tam byla v základu a navíc datový přenosy tam nejsou.
9) Něco čím jde fotit obrazovka jediný co sem našel když jsem zběžně hledal bylo napojení přez kabel a vyfocení v vývojářským prostředí,občas bych chtěl jen prostě vyfotit to co mam na obrazovce abych to měl v obrázkách a nemusel to hledat zase znova někde na netu a žralo mi to baterku,například jízdní řády.
10) Nějakej správce spuštěných aplikací kde to budu moct hned zabít a ne že si otevřu aplikaci a až teprv tam mam vynutit ukončení.
11) Prohlížeč internetu? Chtěl jsem si nainstalovat Chrome přecijen je to od Googlu bude to odlazený a nakonec se dozvím že můj telefon není podporovanej... Stejně tak Firefox,jediný na výběr mi zbylo Opera Mini z toho co znám,ale raději bych něco co bude mít nahoře jdnoduše překlikávatelný záložky jako to má Chrome i Firefox,existuje pro tento mobil něco příp. dá se tam narvat Chrome/FF nějak?

Je toho hodně ale Android je šílenost,zlaté WM bohužel mi telefon přestal fungovat a padla volba na nejlevnější dostupný mobil...
Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Aplikace pro nováčka na androidu

Příspěvek od Vacclaf »

harmiczek
Pokusím se ti odpovědět na tvé dotazy. Vůbec netuším, co je tvůj phoun zač. Já mám HTC Desire HD a na něm jsem měl Android 2.3.3 až po dnešní portovaný 4.0.4. Tak snad něco pomůže
1. Můj vestavěný přehrávač to dokázal odjakživa(nepouštím si muziku denně), když tak zkus pohledat na forech, co kdo používá na přehrávání muziky. Je toho spousta.
2. Já mám SmartKeybord PRO(je placená, ale na warezu jsem našel cracknutou verzi) Pohledej, i ve free verzi by měla umět QWERTZ(pokud né, klávesnicí je PLAYstore plný(opět poradí někteří na forech))
3. BatteryLife - je to widget na plochu
4. Pokud na zákl. obrazovce zmáčknu tlač HOME(domeček), zobrazí se mi všecky plochy a můžu s němi hýbat(měnit pořadí), ale i ubrat či přidat(max 7). Možná to umí díky Sense(prostředí HTC). Kdyžtak skus jiný louncher z PLAYstore (třeba NOVA louncher či jiný)
5. Složky si v seznamu aplikací nevytvořím. Jen na ploše. Dá se pak i přejmenovat.
6. netuším o čem je řeč(nemusíš mi to vysvětlovat) nic podobného neznám :oops:
7. Na podtaktování UC či OC je spousta aplikací. Já používám DAEMON CONTROLLER, ale k tomu už je potřeba mít super uživatelská prává(ROOT)
8. Tak já stáhnu lištu, přepnu kartu Rychlé nastavení - a tam mám vše, co popisuješ a spoustu dalšího(azi zase ROOT)
9. SCREENy dělám tak, že držím tlačítko POWER a k němu přimáčknu HOME(u té ROM, co mám v podpisu jsem si tuto funkci přidal tlačítku LUPA(hledat)
10. TaskKillery se řeší všude možně na všech světových forech. Jedni tvrdí používat, další tvrdí nepoužívat. Já mám správce úloh a v něm kiluji pouze Internet(kvůli volné RAM, protože mi bere 65-95MB a systém je pak vážně spomalený)
11. Vyskoušej DolphinBrowser

Nejlevnější dostupný mobil není vždy ta nejrozumnější volba. Neznamená, že když to má Android, že to umí vše, co Android nabízí. Spousta věcí je pak rozdílná s WindowsMobile(phone) či Apple.
Už mám DHD přes 2 roky a Android bych za WP nevyměnil ani kdyby mi to někdo dal zadarmo. A za Apple ani s příplatkem (a suďte si mně kolik chcete). Kdyví jak bych skončil, kdyby můj první "chytrý" phoun nebyl s Androidem? ;-)
Xlendi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: úte říj 06, 2009 9:15
Zařízení: SG Note II, Lumia 640 XL LTE dual sim

Aplikace pro nováčka na androidu

Příspěvek od Xlendi »

ad 1) třeba "music folder player free", umí to i "n7player", ale ten by byl pro tebe nepřehledný, dále mám na audioknihy "smart audiobook player" existuje pro android i "winamp", proti PC nedotažený
ad 2) to umí každá druhá, mám "AnySoftKeyboard" s českým balíčkem a v něm nastavenu variantu quertz
ad 3) opět skoro každý widget, mám skvělou placenou "Battery Widget? Reborn!" - nevím, jestli ale nevyžaduje aspoň Android 4.0 existuje i nějaká free od stejného autora a je i pro vykopávky 2.3.x
ad 4) to umí každý lanucher, doporučuji bezplatnou "Novu"
ad 5) nelze - to lze ale na ploše a já to velmi využívám
ad 6) proč? s Androidem jsi pořád na netu! ale jistě něco takového placeného bude
ad 7) proč? opravdu nepoužívám, jedině zabudovaný šetřicí proces, který zapne jen dvě jádra, ale u tvého telefonu by to už snad bylo i nepoužitelné
ad 8) Samsungy to umějí (HTC sence je v tomto ještě lepší) - dcera na 2.3 Androidu to řeší widgetem
ad 9) to umí taky mnoho aplikací - zadej "srcreenshot" a vyber si - mě to Note II dělá nativně pomocí skvělého S-pen, na Streaku jsem měl nějakou aplikaci
ad 10) jakýkoliv widget s task killerem (viz post kolegy výše)
ad 11) Opera mini je super! Dolphin ale také není k zahození. A co ti vadí v zabudovaném prohlížeči? Vždyť je to skoro kopie IE

ad 12) měl jsem Windows CE a pak i krátce Windows Mobile a byla to hrůza - hlavně skoro žádný použitelný freeware, vše se buď platilo nebo pirátilo. PalmOS byl výrazně lepší, Maemo vůbec nejlepší (vše zdarma a bez reklam), ale i Android je pro pořád lepší než Windows (jen u free verzí jsou mor ty reklamy). Ve verzi 4.2 je Android už skoro bez chyb, ve verzi 4.1.2 pořád docela dobře použitelný, ale i ta staříčká 2.3 je pořád o krok napřed od Windows (např. umí připojit další zařízení pomocí wifi). Takže gratuluji k dobré volbě!
Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti