HTCdev.com: HTC spouští nový portál pro vývojáře

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

HTCdev.com: HTC spouští nový portál pro vývojáře

Příspěvek od Jiří Hrma »

Společnost HTC spustila na doméně HTCdev.com nový portál určený především pro vývojáře, kteří zde naleznou různé ukázky zdrojových kódů, kernely pro vybrané telefony, nápovědu a OpenSense SDK. Později zde bude dostupná i služba pro odemčení bootloaderu (informovali jsme zde). Díky OpenSense SDK mohou vývojáři začít vytvářet například speciální aplikace pro HTC Evo 3D (Stereoscopic 3D API). Tablet Pen API zase dovoluje vyvíjet programy spolupracující s dotykovým perem, které se dodává s tabletem HTC Flyer.

obrázek

Portál HTCdev.com se netočí jen kolem Androidu, ale svou sekci zde má i platforma Windows Phone 7 a po uvolnění Mango aktualizace můžeme počítat s rozšířením vývojářské podpory právě na telefony s mobilními Windows.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

HTCdev.com: HTC spouští nový portál pro vývojáře

Příspěvek od Sir Andrew »

Přemýšlel jsem o právním hledisku odebrání záruky a podle mě na to nemá HTC (minimálně v ČR) nárok.

Jak jistě všichni víme, tak jen stržení/poškození pečeti neznamená zrušení záruky. Servis musí prokázat vniknutí do telefonu a nikdo vám nedokáže, že jste to jen strhli a dál nešli (teda pokud jste tam opravdu nebyli, to je pak vaše smůla).
Stejné to musí být i u odemčení. Můžete to mít odemčené (neškodná OFICIÁLNÍ věc), ale servis vám musí dokázat, že jste si to sami poškodili flashováním špatného SW, což podle blacklistu SN nepoznají.

A další postřeh: Od HTC máme záruku 1 rok, druhý rok to platí prodejce, který by ale neměl mít přístup do blacklistu jiné firmy (HTC). Snad si nebudou firmy předávat rodné čísla našich mobilů. Já také neukazuju rodné čisla lidí z HTC svým kamarádům! Ano, bude to posuzovat servis, který tam přístup má, ale po uplynutí záruky by měl přestat brát ohled na výmysl HTC, které s tím už nemá nic společného.

Je to solidní bouda. Lidé odemykali odjakživa z XDA-devu, ale HTC z toho nic nemělo. Teď nabízí asistované odemčení za cenu záruky - user unfriedly snad ještě více než (ne)podpora starších zařízení.
esaras
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: stř pro 16, 2009 22:05
Zařízení: HTC HD2 (WP7,WM6.5,Android 2.3,Ubuntu 10.10,MeeGo)

HTCdev.com: HTC spouští nový portál pro vývojáře

Příspěvek od esaras »

HTC je banda nenazrancu, jen by z lidi tahali penize, ale naoplatku nic nenabizeji. Kazdy ve vedeni HTC, kdo se podili na tom co predvadeji, by si mel dat aspon 5 facek, aby se uz konecne probudili.
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

HTCdev.com: HTC spouští nový portál pro vývojáře

Příspěvek od prcek15 »

Jediný dobrý smysl v té stránce vidím jen to, že uvolní API, SDK a kernely. :)
Odpovědět

Zpět na „HTC telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 29 hostů