touch HD problemy s lokalizaci

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
Odpovědět
sjarin
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob kvě 29, 2010 7:02
Zařízení: htc touch hd

touch HD problemy s lokalizaci

Příspěvek od sjarin »

Zdravim vás,
mám takový problém. Včera jsem zakoupil přístroj htc touch hd (mírně použitý) a prodejce tam měl nějaký nový sotware co prý je v hd2 (nevím co tím myslel) a byla tam i česká lokalizace. Ovšem telefon šel stašně pomalu nevím proč. Tak sem udělal hardrestart ať se mi obnoví výrobní nastavení. Ovšem telefon na mě začal anglicky. A přitom v nastavení Locale a Text sem v regional nastalivil Czech. A porad ta anglictina .. muze mi prosim nekdo pomoct ?? Dlouho sem tady prochazel rady pro zacatecniky apod ale nejsem vubec chytrej z toho ze se pise o neharani ROM apod.. Vubec nevim co je tim mysleno a navic ani nevim jak... A jeste otazka. Je pravda ze ceska lokalizac telefon zpomaluje ?? Nevim jestli byl telefon zakoupne original v CZ nebo AJ ... presel sem z nokie tak sem trosku mimo tak se nezlobte a omlouvam se za lama dotaz, ale sem fat bezradnej.
Diky vsem za pomoc. Jo a navic kdyz jsem se koukla do systemovych informaci tak tam mam WM6,5 profes. coz tady taky by nemelo byt ne ??
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

touch HD problemy s lokalizaci

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

Ahoj,
jsou dva typy české lokalizace:
1) Přímo počeštěný systém (ROM), čeština zůstane i po Hardresetu a nezpomaluje to systém
2) Lokalizace od Sunnysoftu jako program 'Interwrite Pro' u které se stává, že dost zpomaluje systém a po hardresetu je pryč.

Podle tvého popisu to vypadá na druhou možnost. Řešení je takové, že buďto kontaktuješ toho, od koho bylo HD2 koupeno a zeptáš se na instalační CD Sunnysoft Interwrite Pro. Pokud ho nemá, tak si buďto lokalizaci koupíš u Sunnysoftu, nebo zkus pohledat jestli nevyšla přímo nějaká česká ROM pro HTC HD2, nebo si zvykni na těch pár anglických výrazů v ROM.
To nastavení 'Locale' v systému mění jen jazyk, ve kterém je vyjadřován čas a měna (čili v kalendáři budeš mít česky dny v týdnu atd.), ale samotné prostředí se nemění.
Uživatelský avatar
airswipe
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: ned pro 27, 2009 14:27
Zařízení: SGS2 - ICS 4.0.3.
Bydliště: Kadaň

touch HD problemy s lokalizaci

Příspěvek od airswipe »

Jedna z dalsích možnosti je instalace BsB Tweaks. Tenhle program sam pocesti sense. Das tam menu " language " czech.. a restart :)
Odpovědět

Zpět na „HTC Touch HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů