Samovolné spouštění aplikací

Diskuze o HTC Desire Z se systémem Android a vlastní hardwarovou klávesnicí
MarekF
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: stř zář 07, 2011 19:02
Zařízení: HTC Desire Z

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od MarekF » sob říj 08, 2011 20:55

Dobrý den. Nevím, jak to mají řešené ostatní OS, ale u androidu mě hodně štve, že aplikace se neukončují, ale zůstávají na pozadí. Při zapnutí nebo restartu telefonu se navíc načítá cca 15 aplikací uplně zbytečně. Používám Open advanced task manager, app killer mám nastavený na zabíjení po každém vypnutí displeje, je to fajn, z 90%ti procent to řeší můj problém. Ale jeden tady ještě zůstává. Aplikace se mi samovolně zapínají. Třeba během dneška, kdy mi mobil ležel celý den na stole a takřka jsem s ním nedělal, wi-fi, bluetooth, GPS vyplé, internet v mobilu nemám, ale po cca 2 hodinách jsem měl zaplé nějaké aplikace. Často to byl FB a jeho app pro chat, také mapy, A-time table, od něj používám pouze widget. Proč? Proč se mi pořád zapínají nějaké nechtěné aplikace, které v daný moment nepoužívám a akorát mi žerou baterku? Je pro to nějaké řešení?

Před napsáním tohoto příspěvku jsem si killnul všecky aplikace. Po napsání jsem tam měl zase mapy..

Uživatelský avatar
pavlk
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: ned zář 25, 2011 10:52
Zařízení: Nexus S
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od pavlk » sob říj 08, 2011 21:08

Ale to je naprosto normalni a v poradku. Aplikace se po spusteni ukladaji do cache kvuli rychlejsimu naslednemu spusteni. Nic nedelaji, nic nezerou a cekaji na dalsi spusteni. Vyjimkou je napr. mailovy klient, ktery v pravidelnych intervalech kontroluje novou postu (je-li nastaveno). Navic to dela tim zpusobem, ze ceka na pokyn systemu, nikoli, ze by sam v cyklu neco testoval. A pokud mas pocit, ze ti neco zere baterku, tak to tyhle aplikace, ktere nesmyslne zabijis, nejsou.
Cachovani aplikaci setri i baterie.
Pokud systemu dojde pamet pro spusteni dalsi aplikace, automaticky cache maze dle potreby. Pokud tyto aplikace killnes sam rucne nebo nejakou aplikaci, nic tim neziskas (spis naopak tim cely system zpomalis) a delas systemu a baterce medvedi sluzbu!!!
Rucni zabijeni procesu melo vyznam do verze 1.6. Vyssi verze androidu si cache obsluhuji samy.

P.S. android neni wm...

prcko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: pon pro 14, 2009 10:02
Zařízení: Lumia 920, 520

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od prcko » ned říj 09, 2011 1:28

Je to standardna vlastnost sense. :) pri androide 2.3 je task manager zbytocny

Uživatelský avatar
pavlk
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: ned zář 25, 2011 10:52
Zařízení: Nexus S
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od pavlk » ned říj 09, 2011 10:27

Jen upresnim, ze to neni vlastnost nadstavby sense, ale systemu.

MarekF
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: stř zář 07, 2011 19:02
Zařízení: HTC Desire Z

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od MarekF » ned říj 09, 2011 14:16

Aha, tedy dobře, docela mě to překvapilo.. Váš názor tedy je nechat si systém aplikace spouštět jak se mu zlíbí.. Tak zkusím podle vás :) A je v tom nějaký logický původ, proč se tehdy spustí mapy, jindy zase FB..?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12213
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Lumia 925, Lumia 830, Lumia 930, Samsung Galaxy S9
Bydliště: Praha

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od htcjirka » ned říj 09, 2011 15:08

Opravdu neni potreba neco killovat apod.,nadela to vice zla nez uzitku.Nejen u Desire Z je spis zlo samotne Senze od HTC,ktere zere dost systemovych prostredku a po poslednim update i dost znestabilizuje Desire Z.

radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od radospol » sob lis 26, 2011 13:47

Inde som tuto temu nenasiel,tak aj ked mam iny phone s malo RAm,tak otazka. Da sa nejak zabranit samovolnemu spustaniu app? Pavlk pise ze "Nic nedelaji, nic nezerou a cekaji na dalsi spusteni." ALe zeru , zeru ram aj ked su nepouzivane. Ja nepotrebujem super rychle spustenie,kludne si pockam sekundu. Prave facebook, powerAMP,kaitenmail sa mi stale spustaju. Takze je sposob ako zabranit konkretnym app aby sa spustali na pozadi?

Uživatelský avatar
mist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv lis 19, 2009 13:06
Zařízení: Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od mist » sob lis 26, 2011 17:54

A k cemu ti ta volna ram bude? Uprimne - volna ram je ti k nicemu, zabrana ram ti zrychluje start programu, ktery v ni jsou.

radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od radospol » sob lis 26, 2011 18:18

Napriklad k lepsim pociatocnym reakciam ineho zrovna spusteneho programu/hry,nez si android zmysli ze zabije nejake nepouzivane app na pozadi, ktore vyuzijem tak raz za dva dni. Napr. ten facebook ma stve. Inak to je blbost s tym rychlejsim startom app. O kolko? par milisekund?
Prosim odpoved na otazku,nie spekulacie na co mi to bude:)

Takze existuje funkcny sposob ako donutit android niektore app nespustat?

Uživatelský avatar
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 633
Registrován: čtv říj 22, 2009 21:12
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Praha

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od Bobanovicz » sob lis 26, 2011 18:54

Neexistuje. Resis nesmysly. Ty jako uzivatel vubec nemas resit jak OS funguje uvnitr.
RAM je od toho, aby se pouzivala a ne aby byla pradna.
A pokud te tak velmi zajima, proc se deje to a nebo ono na urovni OS, na netu je toho o Androidu spoustu, konkretne i o tom behu a ukoncovani app na pozadi.

radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od radospol » sob lis 26, 2011 19:26

Jake nezmysly? A to ze system si ich spusta aby mali rychlejsi start tak takato odpoved ma neuspokoji.To by museli byt spustene vsetky app. Ja jak uzivatel nepotrebujem na pozadi uspane nejake app co pouzijem raz za par dni. Ked mam kvoli tomu volnej ram okolo 35MB,tak mi to vadi,lebo pri spusteni narocnejsej app/hry chvilu trva,nez system ukonci uspane app a hra zacne bezat plynulo.
Ale proste neriesme tu omacky okolo jednoduchej otazky.
Stacila tvoja odpoved neexistuje a hotovo.

Uživatelský avatar
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 342
Registrován: čtv pro 23, 2010 1:26
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od dufulo » sob lis 26, 2011 22:28

Prosím ťa to čo máš za telefón že takéto veci riešiš?
Ako je rok dlhý neriešim či mám akurát voľných 110 čo 70 mb, systém je stále svižný a žiadne spomalenie nebadám.
Nie ako na WM, kde som ukončoval programy kvôli ram každodenný reštart bol rituálom...

Uživatelský avatar
mist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv lis 19, 2009 13:06
Zařízení: Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od mist » ned lis 27, 2011 2:52

Tech par milisekund co bys usetril na startovani te hry ztratis na startovani 10ti jinych aplikaci. Radeji bych, aby se hra spoustela o par milisekund pomaleji, zato fb a tech 9 dalsich nabihalo o par ms rychleji. V podstate sis odpovedel sam.

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od matoman » ned lis 27, 2011 13:24

No ono sa ti opetovne spustaju tzv. Sluzby, tj. agenti na pozadi, aplikacia si naplanuje ze napriklad chce nieco robit na pozadi kazdych 10minut, a ked to zabijes, zabijes iba tu instanciu o 10minut sa pusti znova, podobne widgety, aby sa vedeli updatovat musi to za nich robit nejaka sluzba a preto sa ti pustaju aplikacie, ktore mas na ploche...

radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od radospol » ned lis 27, 2011 22:26

mist píše:Tech par milisekund co bys usetril na startovani te hry ztratis na startovani 10ti jinych aplikaci. Radeji bych, aby se hra spoustela o par milisekund pomaleji, zato fb a tech 9 dalsich nabihalo o par ms rychleji. V podstate sis odpovedel sam.
A toto je presne opak toho co chcem. Naco sa mi budu spustat rychlejsie app ktore vyuzijem raz za par dni, na ukor app ktore pouzivam casto.V tomto je potom android kontraproduktivny.

Uživatelský avatar
Robert Varga
smartguru
smartguru
Příspěvky: 607
Registrován: ned dub 03, 2011 15:07
Zařízení: HTC Titan

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od Robert Varga » ned lis 27, 2011 23:11

Bude to možná offtopic, ale tak jak požaduješ funguje Windows Phone...

Uživatelský avatar
Maniacop
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned lis 27, 2011 23:21
Zařízení: HTC Desire Z

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od Maniacop » pon lis 28, 2011 0:41

Taxem po sedmi letech opustil Win v mobilu resp. PDA, ale HTC jsem zůstal věrný i se změnou systému;) Ty tzv. na pozadí běžící aplikace mi nedaly první týden spát co mám nové "Zetko" a tadyhle jsem se konečně dočetl oč vlastně jde a že to vlastně není to samé jak bylo u WM a mě spadl kámen ze srdce, ptž furt něco killovat co se vzápěti znovu spustí by mě nebavilo:) Díky za osvětlení problému :wink:

Uživatelský avatar
mist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv lis 19, 2009 13:06
Zařízení: Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od mist » úte lis 29, 2011 1:44

radospol píše:A toto je presne opak toho co chcem. Naco sa mi budu spustat rychlejsie app ktore vyuzijem raz za par dni, na ukor app ktore pouzivam casto.V tomto je potom android kontraproduktivny.
App, ktere pouzivas casto v te ram samozrejme mas. Jak zjistujes, ktere tam mas? Vidis je v taskkilleru, ne? Nejspis tam nebude 10mb hra, ktera zabere misto dalsim deseti normalnim aplikacim, to da rozum. Jinak bavime se to u o ms... :-) podle me to clovek ani nepozna.

Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 09, 2008 18:52
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od Starbuck » úte lis 29, 2011 8:17

Já musím souhlasit s Rasdospolem, ačkoli zarytí Androiďáci mě budou kamenovat. Android není samospásný systém a kecy ve smyslu "nešahej na to, nebo to jenom zkazíš" a "nech to spuštěné, volnou RAM neřeš, systém si ji uvolní když bude potřebovat" jsou stejné jako " naco vykládat věci z auta když ti zrovna nezavazí, až budeš potřebovat naložit něco, na co už nezbývá místo, tak to tam nacpi a přebytečné věci vypadnou". Doma taky zhasínám světlo tak,kde ho zrovna nepotřebuju i když tam mám úsporky. Ve sklepě nenechávám stále rozžlý ani ledky, ikdyž neberou skoro nic.
Nechci mít spuštěné aplikace které nepoužívám a hlavně které žerou RAMku docela výrazně (FB, mapy ...)

Není pravdou, že málo RAMky nezpomaluje systém - zpomaluje a někdy docela výrazně.

Uživatelský avatar
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 342
Registrován: čtv pro 23, 2010 1:26
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Samovolné spouštění aplikací

Příspěvek od dufulo » úte lis 29, 2011 9:58

Ja s tebou nesúhlasím. Nie som zarytý androiďák. Na Desire HD s androidom som prešiel z Touch HD s windows 6.1, s ktorým som bol veľmi spokojný.
Ale musím povedať, že o systém som sa staral ako o decko. Neustále sledovanie koľko mám voľné ram, lebo telefón bol každú chvíľu spomalený, každodenný reštart bol už rituál. Sledovanie čo mi beží na pozadí a ukončenie aplikácií, všetko kvôli ram. Ten systém vyžadoval neustálu pozornosť, myslel som že je to tak ok, veď je to smartphone.

Odkedy mám Desire HD, neviem čo je to spomalený systém, všetko beží svižne, stabilne. Reštart raz za pol roka, telefón nevypínam a neriešim koľko ram je voľnej, o systém sa absolútne nestarám, telefón iba používam, a IMHO tak to má byť.

Touch HD je posunutý v rodine a vždy keď ho dostanem do ruky sa zamyslím, že ako som mohol byť toľko rokov spokojný s takým systémom :).

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire Z“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti