TOPlist

Facebook se naučil přehrávat 360° videa: Mobilní aplikace umožní rozhled do všech stran

Počátkem letošního roku se YouTube naučil přehrávat 360° videa, nyní jej v této disciplíně dorovnává i Facebook. Sférická videa je možné přehrávat přímo na stránce s novinkami, rozhled do všech stran je možné ovládat myší, šipkami i dotykem, brzy tato možnost přijde i do mobilních aplikací Facebooku – nejprve na Android, v horizontu několika měsíců na iOS.

Star Wars: The Force Awakens Immersive 360 Experience

Speed across the Jakku desert from Star Wars: The Force Awakens with this immersive 360 experience created exclusively for Facebook.

Posted by Star Wars on 23. září 2015

Již nyní je možné na Facebooku shlédnout například 360° upoutávku na film „Star Wars: Síla se probouzí“, další videa naleznete na následujících kanálech:

 

Možnost nahrávat sférická videa na Facebook budou mít i běžní uživatelé, bohužel k jejich pořízení je zapotřebí velmi drahá technika, která bude ještě nějakou dobu pro běžného spotřebitele nedostupná. Největší požitek ze sledování zprostředkují náhlavní soupravy pro virtuální realitu, například Samsung Gear VR, Oculus Rift, případně lepenková krabice Google Cardboard s vloženým smartphonem.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku