TOPlist

EveryPhone je nejtenčí smartphone s Windows 10 Mobile na světě

V Japonsku se zítra začne prodávat nový smartphone od společnosti Yamada Denki, který se bude pyšnit titulem nejtenčího smartphonu se systémem Windows 10 Mobile. Hardwarové parametry napoví, že EveryPhone nebude žádným trhačem asfaltu, ale spíše modelem s průměrnými parametry. Přesto je jeho cena na tamním trhu poměrně vysoká.

O zobrazování se postará 5,5″ displej s HD rozlišením, výkon dodá čip Snapdragon 410, který doplní 2 GB RAM a 32GB interní úložiště s možností rozšíření díky slotu na microSD karty. Vestavěný akumulátor má kapacitu 2600mAh a ve spojení s nižším rozlišením displeje a úsporným procesorem by se majitelé mohli dočkat uspokojivých výsledků v oblasti výdrže.

Na zadní straně má své místo 13Mpx fotoaparát, příznivce selfie potěší 5Mpx kamerka. Tím hlavním, čím bude novinka chtít zaujmout, ale bude tenké tělo – v pase EveryPhone měří 6,9 mm (výška 154,8 mm, šířka 78,6 mm). Tělo je kovové, díky čemuž se ukazatel hmotnosti zastavil na hodnotě 138 gramů.

Telefon se v Japonsku bude prodávat výhradně prostřednictvím tamních operátorů za zhruba 8 200 Kč. Prvních 3000 zájemců k novince zdarma dostane Bluetooth klávesnici a ochrannou fólii na displej. Pokud byste o něm náhodou přemýšleli a chtěli si jej objednat ze zahraničí, počítejte s tím, že zde chybí kompletní podpora evropských LTE pásem.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku