TOPlist

Druhé preview mobilních Windows 10 už zítra: Máme pro vás čerstvé screenshoty (aktualizováno)

Ve včerejším 308. dílu pořadu Windows Weekly, který moderuje analytička Mary Jo Foley společně s bloggerem Tomem Warrenem, byl hostem hlavní manažer operačních systémů Microsoftu Gabriel Aul. Ve svém vstupu zveřejnil poměrně zásadní informaci pro čekatele na druhé technické preview systému Windows 10 pro smartphony, a to termín přesný vypuštění aktualizace.

  

Dojde k němu již tento pátek v 10 hodin pacifického času, což je 19:00 středoevropského letního času. Aul dále potvrdil, že kvůli potížím tento update nedostanou telefony Lumia 930 a Lumia Icon, jinak by se snad měly dočkat všechna zařízení z dříve uvedeného rozsáhlého seznamu.

Současně s vypuštěním aktualizace zveřejní Microsoft na svém blogu seznam změn v novém sestavení, očekáváme zejména nový seznam kontaktů, kalendář, emailový klient Outlook či prohlížeč Spartan

Aktualizováno 9. dubna, 13:00: Na internet unikly screenshoty z nové verze systému

V diskuzi na serveru Windowsmania.pl se objevily screenshoty z nové verze mobilních Windows. Inovována má být například nabídka multitaskingu, nově se na jednu obrazovku vejdou náhledy čtyř aplikací, ostatní budou na dalších obrazovkách.

 

Změní se i vzhled výběru dne/času/roku v nastavení a v dalších aplikacích.

  

Emailový klient dostane funkci pokročilého formátování textu podobně, jako nabízí aplikace Word.

    

Nová bude i aplikace pro psaní zpráv, klávesnici bude možné zmenšovat nebo posouvat libovolně po obrazovce.

  

Poslední screenshot odhaluje nové možnosti sdílení (patrně obrázku), přičemž ve výběru nechybí ani jednotka D: hlásící se jako přenosný disk. Mobilní Windows 10 tak patrně již zítra dostanou podporu OTG pro připojování periferií.

 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku