TOPlist

Coolpad Ivvi K1 Mini sesazuje Vivo X5 Max z trůnu nejtenčích telefonů

Chcete-li, aby se o vaší mobilní značce psalo, musíte si připravit nějaké měřitelné nej, i když hodnota vašeho nej nemusí nutně znamenat markantní přinos do světa mobilních technologií. Máme tu nejjemnější displeje, fotoaparáty s nejvíce megapixely, nejkapacitnější baterie a pochopitelně také nejmenší tloušťky telefonů. O tuto veličinu se nedávno praly značky Oppo a Vivo, nyní se prvenství ujímá čínská společnost Coolpad.

  

Ta představila svůj telefon Ivvi K1 Mini, který má v pase 4,7 mm, což je o pět setin milimetru méně, než má Vivo X5 Max. Do těchto dimenzí se nepodařilo nacpat výbavu vlajkové lodě a tak je tloušťka jediným viditelným benefitem oproti ostatním modelům. I přes ni se podařilo na horní stranu vměstnat běžný sluchátkový port, který je jen o 1,2 mm menší než celková tloušťka telefonu. Čelní strana patří 4,7palcovému displeji s prozatím neznámým rozlišením, nad ním se nachází pětimegapixelová čelní kamerka. Snímač na zadní straně, který lehce vystupuje ze zadního krytu, disponuje rozlišením 8 megapixelů.

  

Výkonovou stránku věci obstarává Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz pro každé ze čtyř jader, díky použitému čipu disponuje tento model podporou sítí LTE. Operační paměť má kapacitu 1 GB, pro data je připraveno 8GB úložiště. Na telefonu běží operační systém Android 4.4 KitKat.

  

Coolpad Ivvi K1 Mini bude v první vlně prodeje k dispozici na čínském trhu v bílé barvě, cena je stanovena na 1 299 CNY, což je v přepočtu zhruba pět tisíc bez DPH. Zda se tato žiletka podívá i za hranice Velké čínské zdi, však prozatím nevíme.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku