TOPlist

Comet Core: První „plovoucí“ smartphone hledá sponzory na Indiegogo. Nenechte se napálit

Už letos v červnu jsme vás informovali o prvním smartphonu s označením Comet, který je nejen vodotěsný, ale zároveň je také schopný vznášet se na vodní hladině. Ptáte se, co ho kromě jeho podivného chování ve vodě, dělá tak jedinečným? Odpověď je jednoduchá – má být vybaven tím nejlepším hardwarem, který je v současnosti dostupný na trhu se smartphony.

Disponuje například procesorem Snapdragon 810 od Qualcommu, 4GB RAM, 16Mpx fotoaprátem vpředu i vzadu nebo dokonce LED proužkem na hraně telefonu, který umí měnit barvy v závislosti na náladě uživatele. A nejlepší část? Společnost Comet Core, která stojí za tímto unikátním telefonem, vám ho za předpokladu, že přispějete na jeho vývoj, prodá se 40% slevou za zhruba 5 900 Kč (249 dolarů). Tato cena platí pro 32GB variantu, za 64GB zaplatíte 289 dolarů.

Comet Core původně oznámili svůj projekt už v červnu, kdy jej umístili na crowdfundingový server Kickstarter, avšak později byli nuceni jej stáhnout zpět kvůli řadě omezení a pravidel na Kickstarteru. Nyní společnost svůj projekt obnovila a přesunula na server Indiegogo, čímž dala případným zájemcům o koupi plovoucího smartphonu novou šanci v podstatě vyhodit necelých šest tisíc korun.

Smartphone snů nebo podvod?

Pokud vám až do této chvíle nebylo nic podezřelé, dovolte mi uvést vše na pravou míru – téměř určitě se jedná o podvod. Design, funkce, možnosti a samozřejmě i cena smartphonu Comet jsou zcela nereálné, obzvláště stojí-li za vším společnost, která doposud nikdy žádný telefon nevyrobila. Pokud mi nevěříte, podívejte se na lehce absurdní propagační video nového super-smartphonu.

Poněkud překvapující je, že Comet Core podle podmínek které si společnost sama zvolila, se za předpokladu, že se nepodaří vybrat požadovaných 100 000 dolarů ve stanovené lhůtě, vrátí se všechny příspěvky jejich původním majitelům a celý projekt bude pravděpodobně pohřben. Za zmínku stojí, že k včerejšímu dni měla společnost vybraných již 29 000 dolarů a do konce stále ještě zbývá 30 dní.

Chcete-li se o zcela výjimečném a dost možná neexistujícím smartphonu dozvědět více, podívejte se přímo na stránky celého projektu na serveru Indiegogo.

Autor článku Jan Nedbal
Jan Nedbal

Kapitoly článku