TOPlist

Uber: V Praze začaly jezdit taxíky, které si můžete objednat skrze mobilní aplikaci

Uber je platforma, skrze kterou lze ve vybraných městech objednávat smluvené taxíky skrze mobilní aplikaci. Od dnešního dne je dostupná také na území Prahy. Vyzkoušejte ji a získejte kredit 10 USD.

V Praze dnes začaly jezdit první taxíky zastřešené pod celosvětovou službou Uber. Ta aktuálně funguje ve více než 170 městech a její princip je velice jednoduchý. Do Uberu se mohou registrovat řidiči (ideálně s černými, případně stříbrnými vozy a platnou licencí). Zákazník si pak skrze mobilní aplikaci naplánuje cestu, na kterou jsou upozorněni řidiči v okolí. Ten, který na požadavek odpoví nejrychleji, vyhrává. Veškeré platby se přitom dějí výhradně přes Uber, který si ze zisku bere rovných 20 procent.

Služba zatím na území Prahy běží v pilotním provozu a po spuštění aplikace jsme na mapě napočítali pouze čtyři vozy. To by se ale mělo velice rychle změnit, ostatně sami řidiči se přes webové stránky Uberu mohou do systému registrovat. Uber rozhodně není nejlevnější, nástupní taxa je 40 Kč a minimální výše jízdného je 100 Kč. Jeden kilometr vás vyjde na 23 Kč, minuta čekání potom na 4 Kč.

 

V případě, že si jízdu „taxíkem“ přes platformu Uber chcete vyzkoušet, je potřeba se zaregistrovat do systému a následně si stáhnout mobilní aplikaci pro AndroidiOS nebo Windows Phone. Při registraci s využitím našeho promo kódu navíc získáte 10 USD (cca 210 Kč), které můžete využít na svoji první jízdu. Pokud jste již Uber vyzkoušeli, dejte nám do diskuze vědět, jak jste byli spokojeni.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku