TOPlist

NVIDIA Shield Tablet v LTE verzi se začal prodávat v ČR, nabízí také větší paměť (první dojmy a video)

NVIDIA na českém trhu začala prodávat vylepšený tablet Shield se slotem na SIM kartu a podporou datových přenosů a my jej pro vás v redakci testujeme. Kromě toho láká na větší interní úložiště.

Na začátku září se na českém trhu objevilo (nejen) herní zařízení NVIDIA Shield Tablet, které nabízí výbornou hardwarovou výbavu za skvělou cenu, a navíc s téměř čistým Androidem 4.4 KitKat. Wi-Fi varianta tabletu s 16GB interní pamětí se u nás prodává za sympatických 7 999 Kč včetně DPH, nicméně od včerejšího dne je k dispozici vylepšená verze s dvojnásobnou kapacitou interního úložiště (32 GB) a podporou datových přenosů (GSM/3G/HSPA+ & LTE), která se prodává za 10 499 Kč včetně DPH.

-

Vylepšenou verzi tabletu jsme pro vás v redakci začali testovat a na úvod přinášíme unboxing video s prvními dojmy.

Zařízení pohání velmi výkonný čip Tegra K1 se čtyřjádrovým procesorem (Cortex A15) s taktem 2,2 GHz, který doplňuje grafický akcelerátor se 192 jádry Kepler. Sekundují mu 2 GB RAM a zmíněná 32GB interní paměť. Nezapomnělo se ani na slot pro microSD karty do maximální kapacity 128 GB, takže o prostor pro vaše data nebude nouze. A to je dobře, protože některé herní tituly, které jsou pro zařízení exkluzivně dostupné (Portal, Trine 2, Half Life 2…) zabírají slušný počet gigabajtů.

- - -

-
Na tabletu si zahrajete i takovou herní pecku jako je Half Life 2

Osmipalcový IPS displej nabízí dostatečně jemné rozlišení 1920 x 1200 px. Na přední a zadní straně nechybí 5Mpx fotoaparáty s autofocusem a možností záznamu videa ve full HD rozlišení. Tablet si bez problému poradí také s přehrávání videa v rozlišení ultra HD (4k). Celkové rozměry novinky jsou 221 x 126 x 9,2 mm, hmotnost včetně akumulátoru je 390 gramů. Tělo tabletu pocitově působit trochu robustněji, ale díky matnému povrchu na zadní straně se skvěle drží v ruce. K tabletu se navíc dá dokoupit ochranný kryt na displej (699 Kč), který lze složit do podoby stojánku.

- - -
Ochranné pouzdro lze snadno proměnit v praktický stojánek

Z dalších parametrů stojí za zmínku duální Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2,4 GHz a 5 GHz), Bluetooth 4.0 LE, GPS/Glonass, gyroskop, světelné čidlo a digitální kompas. Akumulátor s kapacitou 19,75 Watthodin (5 197 mAh) slibuje 10hodinovou výdrž při sledování HD videa. Při hraní náročných her se počítá s výdrží v rozmezí 5 až 6 hodin, v případě Half Life 2 či Trine 2 pak tablet vydrží lehce přes 4 hodiny.

Google Play doplní také katalog SHIELD HUB, který nabízí přes čtyři stovky optimalizovaných titulů právě pro Tegru (samotné transakce se provádějí přes Google Play). Společně s tabletem hráči zdarma získají plnou verzi hry Trine 2, která standardně stojí 20 USD.

- - -

K Shield tabletu kromě ochrany displeje/stojánku můžete dokoupit také herní gamepad za 1 349 Kč, na kterém je hraní titulů mnohem pohodlnější. Díky miniHDMI výstupu lze zařízení rovněž připojit k televizi a následně jej používat nejen jako multimediální centrum, ale i jako herní konzoly. Pro kreslení a další ovládání přijde vhod pasivní stylus, který je nenápadně umístěný přímo v těle tabletu, takže nehrozí jeho vypadnutí.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku