TOPlist

Nové tarify Free od O2: Neomezené volání, SMS a 1 GB dat za 749 Kč

O2 představilo do jisté míry revoluční tarify Free. Nejvyšší paušál nabízí neomezené volání, neomezené SMS a 1 GB dat za 749 Kč. Rozčeří se konečně stojaté vody tarifů českých operátorů?

Na dnešní desátou hodinu ranní je naplánována tisková konference společnosti O2, nicméně kvůli předčasně uniklé tiskové zprávě už víme, že zde budou představeny do jisté míry revoluční tarify s označením Free, které zatím na našem trhu nemají konkurenci. O2 se tak jako první z českých operátorů více přibližuje západním zemím a konečně nabízí férovější podmínky a služby za přijatelné ceny. Tarif s neomezeným voláním, textovými zprávami a 1 GB dat za měsíční poplatek 749 Kč včetně DPH nezní vůbec špatně.

 

Kromě tohoto tarifu budou k dispozici ještě další dva, které uživatelům nabídnou neomezené volání a SMS ve vlastní síti. Nové Free tarify jsou k dispozici všem zákazníkům, tedy i těm, kteří využívají jakoukoli z výhod plynoucích z 24měsíčního závazku – například vlastní-li dotovaný telefon.

 

Všichni zákazníci se závazkem mohou jednoduše přejít na nový 24měsíční závazek s výrazně výhodnějším tarifem Free. Nové tarify bude možné získat i bez závazku, v tomto případě bude cena za každý tarif o 150 Kč/měsíc vyšší. O2 s příchodem nových tarifů zruší ty současné s označením Neon. Free arify bude oficiálně možné aktivovat od 15. dubna, nicméně neoficiálně by to mělo jít už od dnešní 10. hodiny. Tarifikace opět zůstává po minutách.

Název tarifu Cena Volání do sítě O2 SMS do sítě O2 Volání mimo sít O2 SMS mimo síť O2 Internet
Free O2 249 Kč neomezeně neomezeně 3,50 Kč/min 1,50 Kč
Free O2 Plus 499 Kč neomezeně neomezeně 120 volných minut,
poté 3,50 Kč/min
1,50 Kč 150 MB
Free O2 CZ 749 Kč neomezeně neomezeně neomezeně neomezeně 1 GB
  • slevy pro seniory a studenty 50 Kč
  • v kombinaci s pevným internetem 100 Kč sleva
  • bezúvazková varinata o 150 Kč dražší

Uživatelé tarifu Free O2 CZ (749 Kč) si mohou navýšit FUP na 3 GB za 150 Kč. U tarifu Free O2 Plus (499 Kč) je možné FUP navýšit na 1 GB/měsíc za 150 Kč.

“Jako první přicházíme s revoluční nabídkou, která nyní umožní našim zákazníkům osvobodit se a užívat svůj mobilní telefon opravdu naplno. Přinášíme zcela neomezený tarif za 749 korun. Navíc celou naši nabídku výrazně zjednodušujeme,” uvedl Luis Malvido, generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

O2 Mobil: Jednodušší nákup nového zařízení s rozloženými platbami

V souvislosti s novými tarify přichází změna v prodeji mobilních telefonů. Při koupi nového mobilu či tabletu si budou moci zákazníci rozložit platby v čase. Dotace výměnou za minimální měsíční útratu skončí.

Zákazníci, kteří se rozhodnou využít služby O2 Mobil, tak nebudou muset volit mezi vlastnictvím vysněného mobilního telefonu a výhodným voláním. Díky tarifům FREE a službě O2 Mobil budou moci mít obojí.

Při využití služby O2 Mobil si zákazníci vyberou výši jednorázové platby, kterou uhradí po uzavření smlouvy. Zbylá část pořizovací ceny bude rozložena do následujících 24 měsíců. Zákazník přitom nezaplatí ani korunu na úrocích či poplatcích.

Služba O2 Mobil bude dostupná pro všechny zákazníky z řad podnikajících i nepodnikajících fyzických osob, kteří využívají některou z tarifních mobilních služeb O2.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku