TOPlist

Na český trh vstupuje další virtuál: Tesco Mobile (přehled cen a výhod)

29. května na český trh vstupuje další virtuální operátor – Tesco Mobile, který bude využívat sítě operátora O2. Jaké výhody přinese oproti konkurenci?

Na český trh vstupuje nový virtuální operátor, své služby začne nabízet od 29. května. Součástí jsou i samostatné datové tarify s výhodným resetem datového limitu FUP. Všechny služby budou bez závazků. Tesco Mobile si u ČTÚ zatím rezervoval 200 000 čísel s předvolbou 728 a 729. Smlouvu zákazník uzavírá přímo se společností Tesco Mobile, nikoliv s O2.

 

První nabídkou bude jednoduchá předplacená karta s atraktivní volbou balíčků volání, textových zpráv a datových služeb. Nejzajímavější z celé nabídky je Clubcard balíček, který je určen zákazníkům vlastnícím klubovou kartu Tesco Clubcard. Za 300 korun na měsíc balíček nabídne neomezeného volání a SMS v rámci Tesco Mobile, mimo Tesco Mobile pak přinese zdarma 120 minut a 60 SMS.

Po vyčerpání těchto volných jednotek bude zákazníky minuta volání mimo Tesco Mobile stát 2,90 Kč a SMS 1,50 Kč. S jedinou kartou Clubcard může zákazník aktivovat tento balíček až pro deset různých čísel Tesco Mobile pro neomezené volání v rodině či s přáteli.

Tesco Mobile na českém trhu je společností typu joint venture, kde obě strany, Tesco Stores a Telefónica Czech Republic, drží stejný podíl.„Český telekomunikační trh prochází sérií rychlých změn. Jsme rádi, že na počátku každé z nich stála Telefónica Czech Republic. Nyní na trh ve spolupráci se společností Tesco přinášíme dalšího virtuálního operátora, který opět rozšíří možnosti českého zákazníka,“ uvedl Felix Geyr, ředitel pro strategii a rozvoj podnikání společnosti Telefónica Czech Republic.

Datové balíčky

Tesco Mobile nabídne tři různé velikosti měsíčních datových balíčků: 150 MB za 150 Kč, 400 MB za 250 Kč a 1 GB za 350Kč. Pokud zákazník FUP limit ještě před vypršením platnosti balíčku vyčerpá, může si jej jednoduše resetovat zasláním textové zprávy ve tvaru INTERNET R, která bude zpoplatněna pouze jednorázovou částkou 100 Kč v případě všech tří balíčků.

Pokud zákazník nebude chtít využívat balíčku Clubcard, minuta volání v rámci Tesco Mobile ho vyjde na 1,50 Kč, minuta mimo Tesco Mobile na 2,90 Kč a textová zpráva na 1,50 Kč. Platnost kreditu je 6 měsíců. U všech nově zakoupených SIM karet není aktivovaný žádný datový balíček; zákazník si jej tedy musí zvolit ručně. Při vstupu zákazníka na webovou stránku se však automaticky aktivuje datový balíček “na dnes”.

Kde koupit SIM kartu Tesco Mobile?

SIM karty Tesco Mobile budou k dostání ve všech obchodech Tesco a Žabka v České republice a v rámci služby Potraviny on-line na iTesco.cz. V hypermarketech Tesco, které běžně nabízí i elektroniku, si zákazníci budou moci vybrat z atraktivní nabídky mobilních telefonů. Dobíjení pak bude možné i v rámci široké sítě partnerů jako jsou terminály Sazka, čerpací stanice (Shell, OMV, Benzina, Agip, Euro Oil, Pap Oil, Robin Oil ) či v trafikách.

 
Prodejní balení SIM karty Tesco Mobile (v balení najdete SIM kartu klasické velikosti s možností „vyloupnout si“ microSIM)

Tesco s O2 spolupracuje v rámci služby Tesco Mobile na třech dalších trzích – Velké Británii, Irsku a Slovensku. V Maďarsku je Tesco Mobile jako společný projekt Tesco a Vodafone a v Jižní Koreji je naším partnerem místní operátor KT.

Tip na článek – Virtuální mobilní operátoři v ČR: Kdo jsou a jak fungují? (přehled)

Jak na vás nabídka nového operátora Tesco Mobile ve srovnání s dalšími konkurenty – Mobil.cz, BLESKmobile, GTS a dalšími působí?

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku