TOPlist

LG G2, Optimus L9 II a tablet G Pad míří na český trh: Výkonný hardware za dobrou cenu

LG dnes na tiskové konferenci odtajnilo ceny a datum uvedení nových produktů pro český trh. Největším překvapením je, za kolik se bude prodávat vlajková loď G2. Seženete ji pod 13 000 Kč.

Česká pobočka LG dnes na tiskové konferenci oficiálně uvedla tři nová zařízení. Největším lákadlem bude současná vlajková loď LG G2, která nabízí pětipalcový fullHD IPS displej, čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 s taktem 2,26 GHz, 2 GB operační paměti RAM, akumulátor s kapacitou 3000 mAh a 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací.


Vlajková loď LG pro letošní rok – model G2

Telefon bude na našem trhu dostupný od 1. října a následně se objeví i v nabídce všech našich operátorů. Od čtvrtka 19. září bude telefon k vyzkoušení v showroomu společnosti Alza v Praze v Holešovicích a také v Kasahousech (kamenné prodejny obchodu Kasa.cz). Největším překvapením pro nás byla cena – LG G2 se bude prodávat v černé a bílé variantě s 16GB interní pamětí za 12 999 Kč včetně DPH. Uvedení 32GB verze tuzemská pobočka LG zvažuje.

  

Tlačítka hledejte na zadní straně

První, co vás nejspíše při pohledu na nový model G2 zaujme, je absence jakýchkoliv hardwarových tlačítek nejen na čelní straně, ale i na té boční. Tlačítka pro ovládání hlasitosti a vypínací klávesa se totiž přemístila na zadní stranu pod fotoaparát, což je řešení dosud nevídané, ale v praxi jsme si na to rychle zvykli.

Samotný výrobce argumentuje tím, že čím větší smartphone je, tím těžší je dosáhnout na tlačítka na boku či horní straně. Přístroj nicméně lze odemknout i dvojitým poklepáním na displej a zamykací klávesa pak může sloužit ke spuštění aplikace QuickMemo.

LG Optimus L9 II: Vyšší střední třída za dostupnou cenu

Druhou představenou novinkou byl smartphone Optimus L9 II. Ten pohání úsporný dual-core procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,4 GHz, kterému dělá společnost 1 GB operační paměti RAM. Příjemným překvapením je přítomnost HD IPS displeje (720 x 1280 px) s velkou úhlopříčkou 4,7″ (312 ppi).

Interní paměť má kapacitu 8 GB a prostor bude dále možné rozšířit díky slotu na microSDHC karty. Hlavní fotoaparát disponuje 8Mpx rozlišením, přední kamerka pro videohovory má 1,3 Mpx. Akumulátor má kapacitu 2 150 mAh a LG slibuje, že by měl telefon vydržet dva dny při vyšší zátěži. Zda tomu tak doopravdy bude zjistíme, jakmile nám do redakce dorazí testovací kousek.

LG Optimus L9 II v bílé a černé variantě se na našem trhu začne prodávat na začátku října a později by se měl objevit i v nabídce některého z operátorů, konkrétní jméno ale zástupci LG zatím neprozradili. Doporučena cena ve volném prodeji byla stanovena na sympatických 6 999 Kč.

LG G Pad 8.3: Kompaktní tablet s jemným displejem

Třetí na řadu přišel tablet G Pad, který jsme měli možnost vyzkoušet si už na veletrhu IFA v Berlíně. Na první pohled nás zaujal skvěle odladěným systémem a velmi svižnými reakcemi v uživatelském prostředí. LG zde vsadilo na quad-core čip Snapdragon 600 (1,7 GHz), který v kombinaci s 2 GB RAM plně postačí i pro ty nejnáročnější hry.


Tablet LG G Pad 8.3

Přední straně dominuje displej s úhlopříčkou 8,3″, který se může pyšnit jemným WUXGA rozlišením (1920 x 1200 px, 273 ppi). Vnitřní paměť má kapacitu 16 GB, slot na paměťové karty bohužel chybí. Na zadní straně nesmí chybět 5Mpx fotoaparát, nad displejem najdeme 1,3Mpx kamerku pro videokomunikaci.

Vestavěný akumulátor má kapacitu 4600 mAh, celková hmotnost tabletu je 338 gramů, rozměry jsou poměrně sympatické – 216,8 x 126,5 x 8,3 mm. Tablet se na našem trhu objeví v průběhu příštího měsíce, 3G verze oznámena nebyla, ale za základní WiFi variantu zaplatíte 7 999 Kč včetně DPH.

Všechny tři novinky od LG nám padli do oka a největším překvapením pro nás byla cenová politika, na kterou jihokorejský výrobce vsadil. Díky výborné hardwarové výbavě s přívětivou cenovkou mají nová LG šanci na úspěch a my se už teď těšíme, až si je v redakci budeme moci otestovat.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku