TOPlist

Značka iHealth do Berlína přivezla hodinky pro plavce a tlakoměr pro seniory

Okolo nositelné elektroniky a nejrůznějších domácích přístrojů bylo na veletrhu IFA pořádně živo. Firma iHealth zde ukázala dva nové produkty, které doplňují současné pestré portfolio.

Americká společnost iHealth na berlínském veletrhu spotřební elektroniky IFA představila dva nové produkty – tlakoměr s jednoduchým ovládáním iHealth Track a chytré hodinky iHealth Wave, které měří výkon při plavání a jiných sportovních aktivitách.

 

Chytré hodinky, které ocení především plavci

Hodinky měří počet délek, počet temp a také energii, kterou během plavání vydáte. Mimo bazén fungují jako krokoměr, průběžně počítají vzdálenost, kterou jste absolvovali, a množství kalorií, které se vám při chůzi či běhu podařilo spálit. V noci dokážou změřit kvalitu vašeho spánku. Ráno vás pak jemnými vibracemi vzbudí. Naměřené hodnoty lze samozřejmě sledovat jak na displeji hodinek, tak i v mobilní aplikaci pro Android či iOS.

Měření tlaku, které zvládnou i senioři

Tlakoměr je rovněž vybaven displejem s dvěma barvami podsvícení – údaj o vysokém krevním tlaku je doprovázen červenou barvou, normální hodnoty tlaku signalizuje zelená barva. Podle slov výrobce je vyhodnocení jednotlivých údajů je založeno na klasifikaci Světové zdravotnické organizace.

 

Přístroj si dokáže zapamatovat údaje z šedesáti měření, a to až do doby, než proběhne synchronizace s aplikací ve vašem smartphonu. Díky velkým číslicím na displeji a možnosti měření bez připojení k mobilnímu telefonu je iHealth Track vhodný pro starší osoby, které mnohdy nejsou tak zdatné v používání moderních technologií. 

Kdy a za kolik?

Chytré hodinky iHealth Wave a chytrý tlakoměr iHealth Track budou k dostání na podzim letošního roku. Maloobchodní cena hodinek se bude pohybovat v rozmezí 2 200 až 2 500 Kč, tlakoměr vyjde na 1 100 až 1 500 Kč s DPH. V redakci pro vás aktuálně testujeme chytrou váhu iHealth Core HS6, kterou je rovněž možné propojit s chytrým telefonem; brzy se tedy můžete těšit na recenzi.

Nová verze aplikace iHealth MyVitals 3.0 (bude dostupná později, nyní je k dispozici verze 2.0) vám umožní sledovat údaje o vlastním zdraví v grafické podobě, zobrazovat průměrné hodnoty, odesílat údaje členům rodiny, převádět data do formátu PDF či excelových tabulek.

Odkaz na App Store Odkaz na Google Play

Rovněž vám doporučí, kdy si měřit krevní tlak, nebo může upozornit na potřebu změřit si tlak v souladu s „pravidlem tří“. Podle tohoto pravidla byste si krevní tlak měli změřit třikrát během dopoledne a třikrát během noci po dobu tří dnů. Průměr naměřených údajů pak značí skutečnou hodnotu krevního tlaku.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku