TOPlist

Huawei Talkband B2 a N1: Chytrý náramek a chytrá sluchátka pro aktivní uživatele

Společnost Huawei představila na MWC dva nové zástupce chytrého příslušenství, které zvládnout měřit vaši aktivitu a zároveň si s nimi také zavoláte.

Společnost Huawei dnes na veletrhu MWC v Barceloně představila zástupce ze segmentu nositelné elektroniky zastoupené modely TalkBand B2 a TalkBand N1, které využijete nejen jako Bluetooth sluchátka, ale oceníte je i při dalších každodenních aktivitách.

TalkBand B2: Bluetooth sluchátko i zdravotní tracker

Huawei TalkBand B2 patří mezi zástupce druhé generace komunikačních náramků stejnojmenné řady, a oproti svému předchůdci nabízí vylepšený design, inteligentnější a přesnější funkce sledování fyzického stavu a zdatnosti a lepší synchronizaci s mobilními zařízeními uživatele. Využívat jej lze nejen jako Bluetooth sluchátko, ale zároveň také jako sportovní náramek.

 

TalkBand B2 je vybavený šestiosým gyroskopem a dokáže automaticky a přesně sledovat a zaznamenávat pohyby, sledovat délku a poměr hlubokého a lehkého spánku a poskytovat uživatelům zdravotní rady, jak zlepšit rozložení a kvalitu spánku. Kromě toho na těle náramku najdeme dva mikrofony, které díky potlačení okolního šumu zajistí kvalitní zvuk. TalkBand B2 je také vybaven pagerem, který pomocí vibrací nebo vyzvánění umí najít váš telefon a určit jeho polohu, a to bez ohledu na model telefonu.

Samotná konzole je vyrobena z vysoce pevného a lehkého hliníku, ovládání probíhá skrze HD dotykový displej. Zařízení se vyrábí ve dvou materiálových variantách: první je ekologický TPU (termoplastický polyuretan), druhým luxusní kůže. Každá varianta se bude dodávat v mnoha různých barevných provedeních.

Vestavěný akumulátor má nabídnout až pětidenní výdrž při běžném používání. Talkband B2 podporuje zařízení s operačním systémem Android a iPhony s operačním systémem iOS a bude se dodávat ve třech barvách – černé, stříbrné a zlaté.

TalkBand N1: Bluetooth sluchátka, které ocení sportovci a hudební posluchači

TalkBand N1 jsou prvními Hi-Fi stereo Bluetooth sluchátky s vlastní interní pamětí pro ukládání  skladeb ve formátu MP3, s možností volání přes Bluetooth a sledováním sportovních výkonů. TalkBand N1 je opatřený vlastními reproduktorovými komponenty která díky komorovému ladění vyrovná kvalitě high-endových sluchátek. TalkBand N1 má frekvenční rozshah 20 – 20kHz. Pomocí přenosové technologie APTX Bluetooth si uživatelé mohou vychutnávat zvuk v CD kvalitě přes Bluetooth sluchátka.

 

Po připojení k chytrému telefonu poslouží TalkBand N1 také jako zdravotní a sportovní tracker, mezi jehož funkcemi najdeme například krokoměr, měření vzdálenost, sledování spotřeby kalorií a další. Jedna z funkcí rovněž umí vysílat jména nebo telefonní čísla příchozích hovorů, takže na cestě o žádný hovor nepřijdete.

Díky konstrukci typu X s měkkým gumovým povrchem z TPU  je odolný proti prachu a vlhkosti na úrovni IP54, takže sluchátka jsou odolná například proti potu. TalkBand N1 se bude prodávat ve třech stylových barvách: stříbrné, šedé a červené.

Článek postupně doplňujeme o nové informace…

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku