TOPlist

Huawei Ascend G7 oficiálně: 5,5″ HD displej, 3000mAh baterie a 13Mpx fotoaparát

Huawei dnes v Berlíně představilo 5,5″ smartphone s výbavou vyšší střední třídy. Dalším lákadlem je hliníkové tělo a celkově povedený design. Novinka bude v ČR dostupná v říjnu za velmi příznivou cenu.

Společnost Huawei dnes na tiskové konferenci v Berlíně představila vlajkový model Ascend Mate7 a dále také smartphone Ascend G7, který bude lákat na velký displej a hardwarovou výbavu vyšší střední třídy zabalenou do hliníkového těla. Zobrazovací panel nabídne úhlopříčku 5,5″ a HD rozlišení (720 x 1280 px, IPS). Tloušťka rámečku okolo displeje je pouhých 2,85 mm. Hnacím motorem se stal čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 (MSM8916) s taktem 1,2 GHz, kterému dělá společnost grafický akcelerátor Adreno 306.

Celkové rozměry novinky jsou 153, 5 x 77, 3 x 7,6 mm, hmotnost se zastavila na hodnotě 165 gramů. Operační systém Android 4.4 KitKat doplněný uživatelským prostředím Huawei EMUI 3.0 bude mít k dispozici 2 GB RAM, hodnota interního úložiště je 16 GB. Chybět nebude ani slot na microSD karty (až 64 GB).

Na zadní straně najdeme objektiv 13Mpx fotoaparátu s autofocusem a BSI senzorem, který zvládne nahrávat video ve full HD rozlišení při 30 fps. Kamerka nad displejem disponuje rozlišením 5Mpx a schopností pořizovat video v HD rozlišení. Kromě podpory GSM a 3G nechybí ani rychlá LTE data. Výbavu uzavírá Wi-Fi b/g/n/gn, Bluetooth 4.0, GPS, nicméně o podpoře NFC už specifikace mlčí.

Doporučená maloobchodní cena modelu Ascend G7 na českém trhu bude 7 990 Kč včetně DPH. Telefon bude v ČR dostupný v průběhu října 2014 u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci v šedé barvě, bílá variante se na náš trh zatím nechystá.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku