TOPlist

Huawei Ascend D2 se začal prodávat v ČR: Silný hardware za dostupnou cenu

Huawei na český trh uvedlo výkonný smartphone s fullHD displejem a quad-core procesorem, který se navíc pyšní odolností vuči vodě a sympatickou cenou 13 490 Kč.

Společnost Huawei včera v České republice začala prodávat chytrý telefon Ascend D2, který je vůbec nejvýkonnějším modelem tohoto výrobce. Smartphone nabízí Android 4.1.2 “Jelly Bean”, 5palcový fullHD IPS+ displej, čtyřjádrový procesor Huawei K3V2 s frekvencí 1,5 GHz a 13 MPx fotoaparát s BSI snímačem a podporou HDR.

  

Baterie telefonu Huawei Ascend D2 s kapacitou 3000 mAh je optimalizovaná pomocí chytrých technologií na úsporu energie QPC a ADRX. Jak Huawei uvádí, technologie QPC využívá více než 20 let budování know-how v oblasti telekomunikací a snižuje spotřebu energie automatickým vypnutím přenosového obvodu, když neprobíhá přenos dat. Technologie ADRX zjišťuje a automaticky nastavuje cyklus DRX na základě stavu sítě, a tím snižuje spotřebu energie v pohotovostním režimu o více než 20 %. Díky vlastní rychlonabíjecí technologii Huawei se model Ascend D2 nabije o 30 % rychleji. Těmto údajům nemáme důvod nevěřit, jelikož předchozí modely od Huawei rovněž nabízely slušnou výdrž a rychlé nabíjení.

  

Dalším lákadlem telefonu je hliníkové tělo, které podtrhuje celkový design telefonu. Jen je potřeba počítat s vyšší hmotnosti – 170 gramů v rukou opravdu poznáte. Celkové rozměry jsou 140 x 71 x 9,4 milimetrů. Telefon se rovněž pyšní stupňem krytí IPX54 (odolnost vůči vniknutí prachu a vodě), nicméně pokud nás paměť neklame, při premiéře Huawei slibovalo vyšší stupeň IPX55.

Operační paměť RAM nabízí slušné 2 GB, které doplňuje 32 GB velké interní úložiště, ze kterého by mělo být pro uživatelská data k dispozici zhruba 26,5 GB. Slot na paměťové karty microSD bohužel chybí. Na českém trhu se telefon oficiálně prodává v bílé variantě za atraktivní cenu 13 490 Kč včetně DPH. Vzhledem k hardwarové výbavě se Ascend D2 může směle měřit s dalšími top smartphony – Samsung Galaxy S4, HTC One a Sony Xperia Z, ze kterých nabízí vůbec nejlepší cenu. Už brzy by nám telefon měl dorazit do redakce na recenzi, abychom jej pro vás mohli důkladně otestovat a porovnat s ostatními modely.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku