TOPlist

Asus Padfone Infinity: Královská výbava za přehnanou cenu (videopohled)

Asus na MWC představil v pořadí již třetí Padfone, který tentokrát dostal označení Infinity. Těšit se můžeme na fullHD displej, rychlý procesor a slušnou výdrž. Dobrý dojem bohužel kazí vysoká cena.

Asus včera na tiskové konferenci představil novou generaci hybridního zařízení Padfone Infinity, které bude lákat na královskou výbavu. Dobrý dojem bohužel kazí naprosto přemrštěná cena. Padfone Infinity se má začít prodávat v průběhu dubna za 999 EUR, což je zhruba 25 500 Kč bez DPH. My jsme pro vás Padfone Infinity včetně tabletové Station natočili, tak se pojďme podívat, co tenhle zajímavý hybrid může nabídnout.

Tělo nového Padfonu není vyrobenu z plastu, Asus tentokrát sáhl po broušeném hliníku s dodatečnou povrchovou úpravou. Konstrukce je typu unibody, což se samozřejmě kladně podepsalo na celkové kvalitě dílenského zpracování. Displej se pyšní úhlopříčkou rovných pět palců a rozlišením 1080 X 1920 pixelů (441 ppi) s blíže nespecifikovanou úpravou, která má snížit zachytávání otisků prstů. Proti poškrábání jej chrání ochranné sklo Gorilla Glass 2. generace.

  
Padfone Inifity s novou generací Padfone Station

Po zasunutí smartphonu do Padfone Station rázem získáte tablet s úhlopříčkou 10,1“ (1920 x 1200 px) a akumulátorem s kapacitou 5000 mAh. Pod kapotou nalezneme čtyřjádrový procesor Snapdragon 600 s taktem 1,7 GHz, 2 GB paměti DRAM a 64 GB interního úložiště (k dispozici bude také verze s 32 GB interní paměti); slot na paměťové karty chybí.. Za zmínku jistě stojí i netradičně řešená anténa pro NFC, kterou Asus integroval do svého loga na zádech smartphonu. Další výbava čítá WiFi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0 a speciální software SonicMaster pro vylepšení zážitků při poslechu hudby (v praxi se jedná o několik profilů ekvalizéru).

  

   

Na zádech zařízení se usídlila čočka hlavního fotoaprátu s rozlišením 13 Mpx (světelnost f/2.0) s přisvětlovací LED diodou a možností nahrávání videa ve FullHD rozlišení. Nechybí samozřejmě ani přední 2Mpx kamerka pro videokomunikaci. Jonney Shih se nezapomněl pochlubit ani výdrží Padfonu ve Station, který by měl na jedno nabití zvládnout 19,5 hodiny při brouzdání na internetu.

- - -
Takhle fotí Padfone Infinity

- - -

Důmyslný mechanismus vkládání smartphonu do Padfone Station zůstal téměř totožný jako u předchozí generace. Při koupi dostane každý zákazník 50 GB úložného prostoru na cloudovém úložišti Asus WebStorage po dobu jednoho roku zdarma. Padfone Infinity je rozhodně příjemným překvapením letošního Mobile World Congressu, nicméně jak jsem avizoval v úvodu, dobrý dojem kazí nesmyslná cena.

-

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku