TOPlist

Blíží se nová verze brýlí Glass? Google si patentoval nový způsob focení

Začátkem letošního roku se objevila zpráva, že Google ukončuje program Explorer, díky kterému si mohli vývojáři zakoupit chytré brýle Google Glass. Jak se ukázalo později, společnost na chytré brýle nezanevřela, jen se rozhodla dát více času na jejich prosazení mezi uživateli. Zároveň se objevila informace o tom, že se již pracuje na druhé verzi Glass.

Nová generace by měla přinést kromě lepší hardwarové výbavy také několik nových funkcí. Současná generace umí pořizovat snímky na základě hlasového povelu, stisknutí dotykové plošky a experimentálně také mrknutím oka. Google si nyní nechal patentovat nový způsob focení, se kterým se dost možná setkáme právě u nových brýlí Glass.

 

Jak je zřejmé z přiložených nákresů, pořizování snímků bude možné pomocí rukou. Brýle zaznamenají polohu prstů a na jejich základě dojde k pořízení fotografie. Náčrty odhalují zatím tři různé způsoby fotografování. Prsty držené do tvaru obdélníku pořídí fotografii standardních rozměrů. Pokud budete chtít vyfotit scénu na výšku, musíte podržet dlaně podélně vedle sebe. Třetí způsob bude sloužit k pořízení kruhových snímků.

  

Kdy se dočkáme druhé generace brýlí Google Glass zatím není známo. Uniklý patent ovšem naznačuje, že bychom se mohli dočkat již velmi brzo. Doufejme, že se tentokrát již dočkáme volného prodeje a ne pouze verze pro softwarové vývojáře.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku