TOPlist

Levný Xiaomi Redmi Note 2 míří na český trh, prodávat se začne 27. srpna ve dvou verzích

Oblíbený smartphone Xiaomi Redmi Note už brzy dostane nástupce – ten byl oficiálně představen teprve minulý týden a my pro vás máme dobrou zprávu. Už 27. srpna se začne prodávat na českém trhu. S touto informací dnes přišel jeden z distributorů, který provozuje e-shop XiaomiMobile.cz.

Redmi Note 2 se již svým názvem řadí do rodiny tabletofonů, což potvrzují fyzické rozměry 152 × 76 × 8,25 mm. Ty má na svědomí zejména 5,5palcový Full HD displej vyrobený technologií IPS. Nad displejem se nachází čočka 5megapixelové čelní kamerky, hlavní fotoaparát od Samsungu disponuje rozlišením 13 megapixelů, autofokusem, fázovým ostřením, světelností f/2.2 a přisvětlovací diodou. Je vsazený do polykarbonátové unibody vaničky, která bude nabízena v černé, bílé, růžové, žluté a modré barvě.

 

Uvnitř telefonu tepe osmijádrový procesor MediaTek Helio X10 opřený o 2 GB operační paměti. Vnitřní úložiště nabídne kapacitu 16 GB, do prodeje také půjde verze Redmi Note 2 Prime s dvojnásobnou kapacitou vnitřní paměti. Bezdrátová konektivita zahrnuje Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 a také infraport pro ovládání domácích spotřebičů.

Telefon je schopný pojmout dvě SIM karty schopné pracovat v sítích LTE, bohužel zatím neznéme přesné podporované frekvence, ale neočekáváme, že by novinka podporovala všechna u nás používaná pásma. Xiaomi Redmi Note 2 si bere energii z 3 060mAh baterie, která podporuje rychlé nabíjení Quick Charge 2.0. I s baterií telefon váží 160 gramů. 16GB varianta s 2GHz procesorem se bude prodávat za 5 599 Kč. Verze Redmi Note 2 Pro s 32GB pamětí a výkonnějším procesorem s taktem 2,2 GHz bude stát 6 099 Kč s DPH.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku