TOPlist

Vivo X5 Pro zvládne selfie snímky v rozlišení 32 megapixelů

Společnost Vivo nepatří mezi příliš známé výrobce mobilních telefonů, nicméně čas od času dokáže překvapit zajímavým kouskem. Jmenovat můžeme například model Vivo X5 Max, který se řadí do sekce nejtenčích smartphonů na světě. Podle nedávno zveřejněných informací se však výrobce chystá na premiéru dalšího zařízení s označením X5 Pro.

  

Jeho klíčovou funkcí se má stát schopnost pořizování selfie portrétů s rozlišením 32 megapixelů. Příliš se nám nechce věřit, že by výrobce disponoval takto výkonným snímačem a jako pravděpodobnější se jeví softwarové složení z více snímků. Podobné řešení není v mobilním světě žádnou novinkou a na obdobnou funkci lze narazit například u modelu Oppo Find 7 (recenze).

   

Hardwarová výbava má podle dosavadních úniků zahrnovat 6” displej se zakřiveným 2,5D krycím sklem, kovový rámeček, 64-bit procesor Snapdragon 615, 3 GB operační paměti a 3500mAh akumulátor. Kapacita interního úložiště se zastaví na hodnotě 16/32 GB, s přítomností slotu na paměťové microSD karty příliš nepočítejte. Vivo X5 Pro dorazí na pulty obchodů s operačním systémem Android ve verzi 5.0 a uživatelskou nadstavbou Funtouch OS UI. S oficiálním představením se počítá začátkem května letošního roku.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku