TOPlist

Sony Xperia Z3+ do ČR dorazí během několika týdnů, s cenou míří hodně vysoko

Minulý týden Sony představilo nový vlajkový model Xperia Z3+ pro evropský trh. Novinka vychází z japonské verze Xperie Z4 a nabízí 64bitový octa-core procesor Snapdragon 810 s grafickým akcelerátorem Adreno 430, 3 GB RAM, 5,2″ Full HD displej a Android 5.0 Lollipop doplněný vlastním uživatelským prostředím.

Přesný termín zahájení prodeje v České republice zatím nebyl oznámen, nicméně některé internetové obchody již novinku nacenily a přišly alespoň s předběžným termínem. Zatím to vypadá, že bychom se Xperie Z3+ mohli dočkat na přelomu června a července. Doporučená cena v oficiální distribuci by měla startovat na sebevědomých 20 990 Kč, z neoficiálních prodejních kanálů by pak částka měla být zhruba o tři tisíce korun nižší.

Klasická Xperia Z3 se aktuálně prodává za necelých čtrnáct tisíc, v neoficiální distribuci ji pak seženete již od 10 900 Kč. Xperia Z3 Compact drží cenu okolo 12 000 Kč, v neoficiální distribuci ji seženete pod 10 000 Kč.

 

Xperia Z3+ nabídne interní paměť o velikosti 32 GB + slot na microSD kartu (až 128 GB). U fotoaparátu jsme se žádné změny nedočkali a opět zde najdeme 20,7Mpx snímač Sony Exmor R bez optické stabilizace obrazu, který zvládne nahrávat video až ve 4k rozlišení. Přední kamerka dostala 5Mpx rozlišení (původní Xperia Z3 má 2 Mpx).

Vzhledem ke snížení tloušťky zařízení na 6,9 mm Xperia Z3+ nabídne 2900mAh akumulátor s podporou rychlého nabíjení Quick Charge 2.0. Klasická Xperia Z3 disponuje 3100mAh baterií. Celková hmotnost je 144 gramů. Výbavu uzavírá klasická kombinace Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (+ Wi-Fi MiMo), Bluetooth 4.1, NFC, LTE a GPS/Glonass. Telefon se rovněž pyšní stupněm krytí IP65/IP68, což znamená, že telefon vydrží ve vodě v maximální hloubce 3 metry po dobu 30 minut, aniž by došlo k jeho poškození.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku