TOPlist

Oficiálně: Kulaté hodinky od Samsungu ponesou jméno Gear S2 a budou představeny na veletrhu IFA

Samsung včera nepředstavil pouze nové tabletofony Galaxy S6 Edge+ a Note 5, ale na závěr si neodpustil „applovské“ One More Thing. Tím bylo krátké nalákání do Berlína na veletrh IFA, kde budou oficiálně odhaleny první hodinky s kulatým displejem a logem Samsung. Oproti předchozím spekulacím neponesou jméno Gear A, ale Gear S2.

   

Skok v designu je oproti původní generaci Gear S markantní – tvoří jej jednoduché linie bez výrazně rušících prvků. Kulatý displej obepíná otočný prstenec, který bude sloužit k ovládání nového prostředí systému Tizen OS, např. seznam kulatých ikon aplikací bude vyveden po obvodu.

   

Naopak se zdá, že hodinky oproti předchozím spekulacím budou postrádat korunku, a z prvních snímků (nejedná-li se pouze o zástupný koncept) není patrný mechanismus pro výměnu řemínku, bude-li přítomen.

  

Hodinky mají disponovat fitness funkcemi a přítomen bude i senzor tepové frekvence. Šeptá se o této hardwarové výbavě: Super AMOLED displej o rozlišení 360 × 360 pixelů, procesor Exynos 3472, 768 MB RAM, 4 GB vnitřní paměti, Bluetooth 4.1, Wi-Fi b/g/n a baterie o kapacitě 250 mAh. Na potvrzení si ale budeme muset počkat do 3. září, kdy Samsung koná tiskovou konferenci.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku