TOPlist

Nadupané véčko od Samsungu se Snapdragonem 808 míří na trh: Bohužel zatím jen na čínský

Ve stínu nových vlajkových modelů Galaxy S6 edge+ a Galaxy Note 5 představila čínská pobočka Samsungu nový smartphone. Ten upoutá pozornost hlavně kvůli tomu, že se jedná o telefon véčkové konstrukce. Když se v poslední době objeví nějaký telefon s podobnou konstrukcí, většinou se jedná o model spadající do nižší střední třídy. To však není případ Samsungu G9198.

 

Spodní část je vybavena hardwarovou numerickou klávesnicí, čtvercovým ovladačem a ovládacími tlačítky. O poznání zajímavější je ovšem druhá část telefonu, která je z obou stran vybavena 3,9palcovým Super AMOLED displejem s rozlišením 768 × 1280 pixelů. Displeje chrání před škrábanci ochranné sklo Gorilla Glass čtvrté generace. Telefon bude možné plnohodnotně používat jak v zavřeném, tak v otevřeném stavu.

   

Výpočetní výkon zajistí čipset Snapdragon 808 od Qualcommu. Ten bude doplněn o 2 GB operační paměti a 16GB vnitřní úložiště. Výrobce vsází na operační systém Android ve verzi 5.1.1 Lollipop. Nechybí pochopitelně ani dvojice fotoaparátu. Ten hlavní je umístěn na zádech a nabídne maximální rozlišení 16 Mpx. Čelní selfie kamera dostala do vínku 5Mpx snímač.

Samsung G9198 míří zatím exkluzivně na čínský trh. Zda se dočkají i jiné trhy se dozvíme až později. Napovědět by mohl zářijový veletrh IFA, kde se možná tato novinka ukáže.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku