TOPlist

První kulaté hodinky od Samsungu se mají jmenovat Gear A: 3G verze bude umět telefonovat

Samsung má velmi široké portfolio chytrých hodinek, zatím v něm však chybí model s kruhovým číselníkem, přitom o tento typ hodinek je v poslední době největší zájem. Situaci má napravit připravovaný model s pracovním označením Orbis. Server Sammobile o těchto hodinkách získal více informací.

  
Možnosti využití kulatého ciferníku z patentové příhlášky Samsungu

Hodinky se mají jmenovat Samsung Gear A a mají přijít ve dvou základních variantách lišících se v podpoře bezdrátové konektivity. Model s kódovým označením SM-R720 má disponovat Bluetooth a Wi-Fi, model SM-R730 má navrch přihodit podporu mobilních sítí 3G s možností telefonování. Vzhledem k této schopnosti Samsung zřejmě opět vsadí na vlastní operační systém Tizen namísto platformy Android Wear. Datum představení je prozatím neznámé, nicméně Samsung zřejmě nebude vzhledem k blížícímu se startu prodeje Apple Watch otálet.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku