TOPlist

Nové iPhony mají být představeny 8. září, do prodeje půjdou o dva týdny později

Září je v posledních letech měsícem, kdy Apple představuje nové iPhony, a ani letošní rok by neměl být výjimkou. Redakce britského časopisu Mobile News údajně spatřila email operátora Vodafone, v němž jsou zaměstnancům sděleny důležité termíny.

  

„Nový iPhone“, jak v emailu doslova stálo, má jít do prodeje 25. září, přičemž předobjednávky mají být zahájeny o týden dříve, 18. září. Datum oficiálního odhalení je odhadováno na 8. září, což tvrdí zpráva z údajně dobře informovaného řeckého zdroje. Vzhledem k tomu, že loňské iPhony byly představeny 9. září, není důvod, proč této informaci nevěřit. Kolik přijde modelů, je prozatím těžké odhadovat, mail Vodafonu byl celý psán v jednotném čísle, všeobecně se ale počítá s odhalením minimálně dvou modelů s úhlopříčkami 4,7 a 5,5″.

  

Ani to však nemusí být konečné číslo, podle dodavatelů komponent z Číny a Koreje údajně Apple chystá i nový 4″ iPhone, o dodávky displejů se má starat společnost AUO. Je možné, že se jedná o plastový model, jehož render se nedávno objevil na stánkách Apple

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku