TOPlist

Lumia 940 XL dostane čtečku oční duhovky, potvrzuje Evleaks

O hardwarové výbavě chystaných vlajkových telefonů se systémem Windows už víme takřka vše, papírově si ve výkonové stránce nezadají se špičkovými smartphony s Andriodem. Kromě toho mají disponovat novým konektorem USB-C a v neposlední řadě také podporou autorizační funkce Windows Hello, kterou má zajistit čtečka oční duhovky. Tuto informaci nyní potvrzuje leaker v důchodu Evan Blass alias @evleaks.

Podle jeho informací dostane čtečku duhovky model Microsoft Cityman, tedy ten větší z dvojice očekávaných novinek označovaný taktéž jako Lumia 940 XL. O standardní Lumii 940 se nezmínil, je tedy možné, že o tuto funkci bude model vyvíjený pod kódovým označením Talkman ochuzen.

 

Spekuluje se, že Microsoft použije řešení Real Sense, které ve zmenšené podobě prezentoval Intel před dvěma měsíci právě na tabletofonu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku