TOPlist

HTC J Butterfly: Nová vodotěsná vlajková loď s Quad HD displejem pro japonský trh

Japonský trh je plný exkluzivních telefonů, které se do našich končin standardní cestou nedostávají, což je v mnoha případech velká škoda. Obyvatelé Země vycházejícího slunce mají přístup k zajímavým telefonům značky Sharp, mohou si užívat nové Xperie Z4 od Sony a exkluzivní vlajkovou loď pro japonský trh připravuje každým rokem i tchajwanská firma HTC. Letos přichází již čtvrtá generace telefonu HTC J Butterfly.

 

I když telefon HTC J Butterfly není vyroben z kovu jako modely řady One, rozhodně má co nabídnout. Čelní strana hostí 5,2″ LCD3 displej s Quad HD rozlišením, což ve výsledku znamená jemnost 564 ppi. Nad displejem se nachází čočka třináctimegapixelové selfie kamerky a přítomná je i nezbytná dvojice reproduktorů BoomSound, jenž se ukrývá na přechodu mezi displejem a rámečky. Ty jsou podle zvyklostí HTC poměrně široké, zejména na spodní dvojité bradě. Hlavní fotoaparát na zadní straně se pyšní rozlišením 20,2 megapixelů a druhou čočkou pro získávání informací o hloubce snímané scény. Fotoaparát je schopný zaznamenávat video v rozlišení 3 840 × 2 160 pixelů.

  

Výpočetní výkon zajišťuje procesor Qualcomm Snapdragon 810 a 3 GB operační paměti. Procesor podporuje technologii Quick Charge, která zajistí plné nabití 2 700mAh akumulátoru za 110 minut. Vnitřní úložiště má kapacitu 32 GB a je možné jej rozšířit paměťovou kartou microSD až do velikosti 200 GB. HTC J Butterfly má rozměry 151 × 73 × 10,1 mm, hmotnost je 162 gramů. Telefon odolá vodě i prachu, neboť se pyšní certifikací IP55/567. Operačním systémem je Android 5.0 Lollipop obalený v nejnovější verzi nadstavby Sense 7. 

  

Telefon bude nabízen v červené, bílé a tmavě modré barvě. Cena na japonském trhu zatím oznámena nebyla, bohužel stejně jako u přechozích generací nemůžeme počítat s dostupností HTC J Butterfly na evropském, tím méně na českém trhu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku