TOPlist

HTC je zpět v červených číslech, na vině jsou slabé prodeje modelu One M9

Předloni to vypadalo s HTC, alespoň co se finančních výsledků týče, velmi špatně, tchajwanská společnost se však dokázala zvednout a několik čtvrtletí po sobě vykázala zisk, byť poměrně hubený. I přes něj však došlo v HTC na začátku letošního roku k výměně na nejvyšším postu. Výměna ale zjevně nepomohla, ředitelka HTC Cher Wang před nedávnem na valné hromadě naznačila, že výsledky za druhé čtvrtletí nebudou uspokojivé. A podle zveřejněných neauditovaných čísel také nejsou.

  

Špatná prodejní výsledky modelu One M9

HTC vykázalo provozní ztrátu 5,14 miliard tchajwanských dolarů (4,1 miliard korun), čistá ztráta pak činí 8,03 miliard TWD (6,4 miliard korun). Společnost ve druhém čtvrtletí utržila 33 miliard TWD (26,2 miliard korun), což je o 29 procent méně, než ve stejném období v loňském roce. Na vině jsou velmi špatné prodeje současné vlajkové lodě HTC One M9 (recenze), která se příliš nedokázala odlišit od svého předchůdce a také nenabídla žádný zásadní prvek, který by jí dal náskok před stejně drahou konkurencí.

  

Před nedávnem se dokonce objevily zvěsti, že o tchajwanskou společnost mají zájem konkurenti Asus a Acer, HTC se však ohradilo, že aktuálně není na prodej a že chystá nový „hrdinný“ produkt. Na ten si ale budeme muset ještě nějakou chvíli počkat, dříve do Evropy přijde model HTC One M9+, který je aktuálně dostupný pouze v Asii.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku