TOPlist

Výkonné HTC Butterfly 3 oficiálně: Další sázka na duální fotoaparát

Modelová řada Butterfly od HTC není v našich končinách příliš známá. Na ostatních trzích (především asijských) ovšem patří smartphony z této řady ke špičce. Nejnovější přírůstek s označením HTC Butterfly 3 dodržuje tradice a jeho výbava opět míří na nejnáročnější zákazníky.

 

Základem přístroje je 5,2palcový Quad HD displej (1440 × 2560 px). Takto vysoké rozlišení je na dané úhlopříčce nesmyslné, protože rozdíl v jemnosti proti FullHD téměř nikdo nepozná. Naopak se vyšší rozlišení promítne v horší výdrži, které nepřispěje ani průměrný akumulátor s kapacitou 2700 mAh.

Dostatek výpočetního výkonu obstará procesor Qualcomm Snapdragon 810, který bude mít k dispozici 3 GB operační paměti. Vnitřní 32GB úložiště bude rozšířitelné prostřednictvím microSD karet s kapacitou až 200 GB. Telefon bude vybaven operačním systémem Android 5.0 s nadstavbou Sense 7.

 

Na zadní straně sídlí čočky dvou fotoaparátů. Ten hlavní nabídne maximální rozlišení 20,2 Mpx a optiku se světelností f/2.2. Druhá menší čočka slouží k pořízení doplňujícího snímku. Díky tomu bude možné upravovat hloubku ostrosti a další parametry fotografie i po jejím pořízení. Samozřejmostí je podpora záznamu videa v rozlišení 4K. Pro osvětlení tmavých scén poslouží dvoutónový LED blesk. Selfie kamera na čelní straně telefonu umí pořizovat snímky v maximálním rozlišení 13 Mpx a její optika dosahuje světelnosti f/2.0.

Novinka splňuje certifikaci IP57, což značí zvýšenou odolnost vůči vodě a prachu. HTC Butterfly 3 se začne prodávat 20. října v Tchaj-wanu za cenu v přepočtu 15 000 Kč bez DPH. Zda se smartphone časem dostane i na náš trh zatím není jasné. 

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku